NASA: Stadyum büyüklüğündeki göktaşı Dünya'ya yaklaşıyor

NASA, "2020 XU6" isimli stadyum büyüklüğündeki dev bir göktaşının, Dünya'nın yakınından geçeceğini açıkladı.

23 Şubat 2021 Salı 10:13
NASA: Stadyum büyüklüğündeki göktaşı Dünya'ya yaklaşıyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), özellikle büyük çaplı gök cisimlerini önceden tespit edip, çeşitli uyarılarda bulunuyor.

NASA, 2020 XU6' olarak isimlendirilen ve stadyum büyüklüğünde olan bir göktaşının Dünya'ya yaklaştığını duyurdu.

Londra'daki Big Ben saat kulesinden iki kat, ABD'deki Özgürlük Heykeli'nden ise bir buçuk kat büyük olduğu belirtilen göktaşının çapı ise yaklaşık 213 metre.

2020 XU6

HERHANGİ BİR TEHLİKESİ YOK
NASA'nın verilerine göre 2020 XU6, saniyede 8.4 kilometre veya saatte 30 bin 240 kilometre hızla ilerliyor ve Dünya'nın 4 milyon kilometre uzağından geçmesi bekleniyor. Bu nedenle göktaşı, Dünya için herhangi bir tehlike oluşturmuyor.

2020 XU6'in ardından Dünya'nın yakınından iki göktaşı daha geçecek. Bunlardan birinin 6,9 milyon, diğerinin ise 5,9 milyon kilometre uzaklıktan geçeceği açıklandı.

İlginizi Çekebilir

Son Güncelleme: 23.02.2021 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.