ABD'de son 500 yılın en büyük su baskını

ABD’nin Michigan eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle iki baraj çöktü. Son 500 yılın en büyük su baskını nedeniyle 10 bin kişi tahliye edildi. ABD Başkanı Donald Trump ve Michigan Valisi Gretchen Whitmer seçim kampanyalarında Michigan'da su baskınlarını önlemek için altyapı çalışmalarına hız verecekleri sözü vermişti.

21 Mayıs 2020 Perşembe 12:51
ABD'de son 500 yılın en büyük su baskını

ABD'nin Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Edenville ve Sanford barajlarının gece saatlerinde çökmesinin ardından yaptığı açıklamada, Midland County bölgesinde "acil durum" ilan etti.

Bölge sakinlerine, "çöken barajdan etkilenen yerleri derhal tahliye etmeleri" çağrısında bulunan Whitmer, "Eyaletin diğer kesiminde yaşayan bir aile üyeniz ya da yakınınız varsa, şimdi oraya gidin. Yoksa, bölge genelinde açılan barınaklardan birine gidin" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.