ABD kongresinde konuşan Zelenski ayakta alkışlandı!

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Rusya ile girdikleri savaşın başından bu yana ilk kez yurt dışına ziyaret gerçekleştirerek ABD'ye gitti. Burada kongre üyelerine hitap eden Zelenski, "Ukrayna yaşıyor ve Rusya'yı geri püskürtüyor. İşte bu nedenle Avrupalılar şu an her zamankinden daha güçlü. Rus tiranlığı üzerimizdeki kontrolünü kaybetti." dedi. Zelenski'nin sözleri ayakta alkışlanırken ABD Başkanı Biden ise Ukrayna'ya yardımlarının süreceğini vurguladı.

22 Aralık 2022 Perşembe 10:03
ABD kongresinde konuşan Zelenski ayakta alkışlandı!

24 Şubat tarihinden beri devam eden Ukrayna- Rusya savaşında kaos devam ediyor. Ukrayna askerleri cephede Rus askerleriyle çatışırken, bölgedeki sivil halkın yaşam şartları git gide kötüleşiyor. Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski dün bir dizi temasta bulunmak üzere ABD'ye gitti.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Zelenski, ABD Kongresinde Cumhuriyetçiler ve Demokratların ortak katıldığı bir oturumda Kongre üyelerine hitap etti. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin başkanlığındaki oturumda, Kongre üyeleri Zelenski'yi uzun süre ayakta alkışlayarak karşıladı. Konuşmasına başta Amerikan halkı olmak üzere Kongre üyelerine teşekkür ederek başlayan Zelenski "Burada olmak benim için bir ayrıcalıktır." görüşünü dile getirdi.

"PARANIZ SADAKA DEĞİL, DEMOKRASİYE YATIRIM"

Ukrayna Devlet Başkanı, ülkesine yapılan finansal destek için de teşekkür ederek, "Paranız sadaka değil, küresel güvenlik ve demokrasiye yapılan bir yatırımdır." diye konuştu. Rusya'yı "terör devleti" şeklinde tanımlayan Zelenski, bu ülkeden barışa yönelik adımlar beklemenin naiflik olacağını, Rusların kendilerinin de Kremlin tarafından zehirlendiğini, Rusya'nın yaptıklarının bedelini ödemesi gerektiğini ifade etti.

BARIŞ ZİRVESİ TEKLİFİ

Zelenski, Ukrayna'nın 10 maddelik barış formülü tekliflerini Başkan Joe Biden ile görüştüklerini kaydederek, "Bunları ortak güvenliğimizi önümüzdeki on yıllar boyunca garanti altına almak için uygulamalıyız." dedi. Bu kapsamda bir barış zirvesi düzenlenmesi teklifinde bulunduklarını belirten Zelenski, önerdikleri barış inisiyatifini Biden'ın da desteklemesinden memnuniyet duyduğunu aktardı.

BIDEN: UKRAYNA'NIN YANINDA OLACAĞIZ

ABD Başkanı Joe Biden, Zelenski'ye "Endişelenmenize gerek yok, Ukrayna orada durduğu sürece Ukrayna'nın yanında olacağız." dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.