ABD seçimlerinde son dakika! Biden açıkladı.

Son dakika: ABD'nin tarihi seçiminde kazanan aday hala netleşmedi, kilit eyaletlerde oy sayımının tamamlanması bekleniyor. Biden yaptığı son açıklamada, "Pensilvanya'yı kazanmak üzereyiz hatta Nevada'da iki kat daha fazla öne geçtik. Bu yarışı net bir çoğunlukla kazanacağız." ifadelerini kullandı. Seçime dair tüm gelişmeler dakika dakika canlı haberimizde...

07 Kasım 2020 Cumartesi 10:47
ABD seçimlerinde son dakika! Biden açıkladı.

Demokrat Joe Biden'dan beklenen açıklama geldi. Ülkenin ortasına 'mavi duvar inşa ettik' diyen Biden şu açıklamalarda bulundu;

"Pensilvanya'yı kazanmak üzereyiz hatta Nevada'da iki kat daha fazla öne geçtik. Bu yarışı net bir çoğunlukla kazanacağız. 74 milyon oy kazandık ve hala da artıyor. Donald Trump'ı 4 milyon oy farkla yeniyoruz. Ülkenin ortasında mavi duvarı inşa ettik. Hepinizin bildiği gibi salgın giderek kötüleşiyor. Ve artık neredeyse günlük 200 bin vaka görme riskiyle karşı karşıyayız. Salgını kontrol altına alacağız. 20 milyon insan şu anda işsiz durumda. Zor bir seçim dönemi geçiriyoruz ama sakin kalmalıyız ve bütün oyların sayıldığından emin olmalıyız. Oyunuz sayılacak ne kadar size durdurmaya çalışsalar da buna müsaade etmeyeceğim. Bizim siyasetimiz hiç bitmeyen bir savaş değildir. Siyaset yapmamızın amacı ateşi körüklemek değil problemleri çözmektir. Halkın yaşam standartını yükseltmektir. Rakip olabiliriz ama düşman değiliz. Oy veren, vermeyen herkes için çalışacağım. İşin asıl budur."

Demokrat Başkan adayı Joe Biden'ın destekçileri Biden'ın sonuçları izlediği Delaware eyaletinin Wilmington kentindeki Chase Center'da toplanarak sonuçları bekledi.

06.11: ABD’de 59. başkanlık seçimlerinde Beyaz Saray’da koltuğa kimin oturacağı belirsizliğini korurken, bütün gözlerin üzerine çevrildiği 6 kritik eyalette oy sayımı devam ediyor. North Carolina eyaletine bağlı Charlotte kentindeki Mecklenburg Seçim Kurulu ofisindeki görevliler oy sayımına devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.