Almanya’da vaka sayısı 57 bini geçti

Almanya'da salgın hastalıklar konusundaki yetkili merci olan Robert Koch Enstitüsü ülkedeki koronavirüs vakalarının sayısını 57 bin 298 olarak açıkladı. COVID-19'dan ölenlerin sayısı da 455’e yükseldi.

30 Mart 2020 Pazartesi 11:08
Almanya’da vaka sayısı 57 bini geçti

Dünya çapında ölü sayısı yaklaşık 34 bine ulaştı 

Reuters’ın güncel veri tablosuna göre, dünya çapında koronavirüs vakalarının sayısı 720 bini aşarken, ölü sayısı 33 bin 969’a ulaştı. 148 bin 923 kişinin ise iyileştiği kaydedildi. 2019’un Aralık ayında Çin’de ilk vakanın görülmesinden bu yana virüsün 200’den fazla ülke ve bölgeye yayıldığı belirtiliyor. Reuters’ın veri tablosunda ABD’deki ölü sayısının 2 bin 471’e, vaka sayısının ise 141 bin 136’ya ulaştığı görülüyor. Almanya’daki vaka sayısı ise aynı tabloda 62 bin 95 olarak kaydedilirken, ölü sayısı 541 olarak görüldü.

Almanya’da vaka sayısı 57 bini geçti 

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’da koronavirüs vakalarının sayısının 4 bin 751 artışla 57 bin 298’e yükseldiğini açıkladı. Enstitü verilerine göre, COVID-19 hastalığı nedeniyle 66 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 455’e çıktı.

Güney Kore’den ailelere 740 euroya kadar yardım 

Güney Kore’de hükümet, koronavirüsle mücadele kapsamında çok sayıda aileye 740 euroya kadar nakit yardım yapılacağını açıkladı. Devlet Başkanı Moon Jae In, ülke çapında toplam hane sayısının üçte birini oluşturan gelir düzeyi en yüksek kesim hariç tüm ailelerin yardımdan faydalanabileceğini kaydetti. Moon, Nisan ayı sonunda ekstra bir bütçe planlamasını daha parlamentonun onayına sunacağını belirtti. 

Devlet Başkanı Moon ayrıca küçük ve orta ölçekli işletmelere yardım planladıklarını, bu yardımla söz konusu işletmelerin kısmen sigorta ödemeleri ve elektrik faturalarından muaf tutulacağını söyledi.

Almanya’da tuvalet kağıdı krizi kanalizasyon sistemini tehdit ediyor 

Su Ekonomisi Birliği (AöW), Almanya’nın bazı bölgelerinde yaşanan tuvalet kağıdı krizinin kanalizasyon sistemi açısından bir takım riskler doğurabileceğine dikkat çekti. Handelsblatt’ın haberine göre, tuvalet kağıdı bulamayan tüketiciler ıslak tuvalet kağıdına, kağıt havlu ve mendillere yöneldiklerinden bu durum kanalizasyon sisteminin tıkanmasına neden olabilir. "Alternatif hijyen malzemelerini tuvalete atmayın" uyarısı yapan AöW, bu malzemelerin ağzı sıkıca kapatılan poşetlere konarak çöpe atılması gerektiğini belirtti.

Arjantin sokağa çıkma yasağını uzattı 

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez ülke çapında sokağa çıkma yasağını Nisan ayı ortasına kadar uzattığını açıkladı. Fernandez, ilk etapta Mart ayı sonuna kadar uygulanması planlanan yasağın Paskalya haftasının bitimine kadar yürürlükte kalacağını söyledi. 

 Japonya seyahat yasağını genişletiyor 

Japonya seyahat yasağı getirdiği ülkelerin listesini genişletiyor. Asahi gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Japon hükümeti; ABD, Çin, Güney Kore ve birçok Avrupa ülkesinden gelenlerin ülkeye girişini yasakladı. Japonya bazı Güneydoğu Asya ve Afrika ülkelerinden seyahat yasağını da gündemine aldı. 

Ölü sayısı 100 bin civarında tutulabilirse bu ülke için iyi bir senaryo 

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla devreye sokulan ve ilk etapta 15 gün yürürlükte kalması öngörülen düzenlemelerin süresini 30 Nisan'a kadar uzatacağını açıkladı. Önümüzdeki iki hafta içinde koranavirüs nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en yüksek seviyeye ulaşmasını beklediklerini söyleyen Trump, ‘'ölü sayısı 100 bin civarında tutulabilirse bunun ülke için iyi bir senaryo olacağına'' işaret etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.