Biden'a Savaş Uçaklarını Gönder Çağrısı

ABD'li 42 senatör, Başkan Joe Biden'a bir mektup yollayarak Polonya ve diğer NATO ülkeleriyle iş birliği yaparak Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme çağrısı yaptı.

11 Mart 2022 Cuma 11:31
Biden'a Savaş Uçaklarını Gönder Çağrısı

ABD senatosu'nda görev yapan 42 senatör, Biden'a Ukraynaya somut bir destek vermesi için mektup yolladı. Gönderilen mektupta senatörler, yapılan yardım ve destek için memnuniyetlerini dile getirirken Ukraynaya acil ihtiyaç duyduğu savaş uçağı gönderme konusunda yönetimin yetersiz kaldığını belirttiler. Daha önce ABD ile Polonya arasında Ukrayna'ya savaş uçağı gönderilmesine ilişkin anlaşmazlık yaşanmış, Polonya ilgili savaş uçaklarını doğrudan Ukrayna'ya veremeyeceğini ancak bu uçakları ABD'nin Almanya'daki üssüne teslim etmeye hazır olduğunu bildirmiş, ABD ise bu seçeneği kabul edemeyeceğini açıklamıştı. Senatörler, savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslim etme konusunda Polonya için verilen kararı desteklemediklerini söylediler.

Son Güncelleme: 11.03.2022 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.