Ermenistan'da darbe girişimi!

Son dakika haberine göre; Ermenistan Ordusu, Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetinin istifasını talep etti. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklama yapan Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı. Paşinyan da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.

25 Şubat 2021 Perşembe 13:14
Ermenistan'da darbe girişimi!

Ermenistan'da darbe hareketliliği yaşanıyor. Gelen son dakika haberine göre; Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı:

"Ülkenin içinde bulunduğu bu kadar karmaşık durumda alınan devlet karşıtı ve sorumsuz bir adımlar atılıyor.  Ermeni halkı için bu kritik ve ölümcül durumda yeteri kadar karar veremeyen Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin uzun süredir görevdeki yetkililerin itibarını sarsmayı amaçlayan saldırılarına sabırla tahammül ettik. Ancak her şeyin sınırı var. Ermeni Silahlı Kuvvetleri, görevini onurla yerine getirmiş ve halkla omuz omuza düşmana karşı savaşmıştır. Görevdeki yetkililerin etkisiz yönetimi ve dış politikadaki ciddi hatalar ülkeyi çöküşün eşiğine getirdi. Oluşan durumla hemfikir olan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Başbakanı ve hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Vatan ve Artsakh'ı korurken oğulları ölen kişilere karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor. İnsanlar her zaman ordunun yanında olduğu gibi, ordu da her zaman halkın yanında olmuştur."

PAŞİNYAN'DAN AÇIKLAMA: BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR, HALKI SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUM

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan'da eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmamıştı.

Ermenistan ordusunun istifa çağrısının ardından Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını "darbe girişimi" olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı.

PAŞİNYAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

"Ülkede bir darbe girişimi yaşanıyor" dedikten sonra destekçilerine sokağa çıkma çağrısında bulunan Paşinyan, Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'na destekçilerinin yanına geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Başbakan, ordunun açıklamasını "duygusal bir tepki" olarak yorumlayarak, " Durum yönetilebilir. İletişim halindeyiz" dedi.

PAŞİNYAN DA GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI

Ordunun muhtıra verdiği Başbakan Nikol Paşinyan da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden aldığını duyurdu.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ermenistan'da yaşanan darbe gelişmelerine ilişkin Moskova yönetiminden ilk açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Ermenistan'da yaşanan olaylardan endişeliyiz. Bu olaylar Ermenistan'ın kendi iç meseleleridir. Yaşananlar anayasal çerçevede kalmalı" ifadelerine yer verildi.

İSKENDER FÜZELERİ SÖZLERİ BAŞINI YAKTI

Paşinyan'ın Rus balistik füzesi İskender hakkında yaptığı yorumların başını yaktığı  belirtildi.

Son Güncelleme: 25.02.2021 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.