G20 Liderler Zirvesi Roma'da başladı

G20 Liderler Zirvesi, ev sahibi İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin konuklarını karşılamasıyla yapıldı. Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralarında olduğu liderleri tek tek kapıda karşıladı.

30 Ekim 2021 Cumartesi 13:36
G20 Liderler Zirvesi Roma'da başladı

Dünyanın önde gelen 20 büyük ekonomisinin liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getiren G20 Liderler Zirvesi başladı.

Başkent Roma'da başlayan zirveden ilk kareler gelirken, liderleri İtalya Başbakanı Mario Draghi karşıladı.

Roma'daki Nuvola Kongre Merkezi'nde düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Bıden'ın sohbet ettiği anlar kameralara yansıdı.

GÜNDEM: KÜRESEL EKONOMİ VE SAĞLIK
Başbakan Draghi ve konukları, daha sonra birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Liderler, zirvenin ilk gününde "Küresel Ekonomi ve Küresel Sağlık" oturumunda bir araya gelecek.

Zirvede, salgın döneminde ekonomik toparlanma, aşılama kampanyası ve salgın döneminde sağlığa ilişkin öne çıkan gelişmeler ele alınacak.

Zirve dolayısıyla başkent Roma'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Zirvenin yapıldığı EUR semtinin önemli kısmı sivil trafiğe kapatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.