Hala Yarasa Yiyorlar!!! Satışlar Devam Ediyor. Ölü sayısı 2 bin 238’e yükseldi.

Çin'de son 24 saatte 889 yeni Kovid-19 vakası saptandı, 118 kişi yaşamını yitirdi. Salgınında ölenlerin sayısı ise 2 bin 238’e yükseldi. Çin'in Wuhan kentinde, 12 Aralık 2019'da ortaya çıktığı iddia edilen Kovid-19 salgını hakkında haber yapan BBC'nin iddiaları bomba etkisi yarattı.

21 Şubat 2020 Cuma 12:39
Hala Yarasa Yiyorlar!!! Satışlar Devam Ediyor. Ölü sayısı 2 bin 238’e yükseldi.

Çin hükümeti, salgının Wuhan'daki yasadışı bir pazarda başladığını söylerken, Guangzhou'daki Güney Çin Teknoloji Üniversitesi'nde görev yapan bilim adamları, virüsün olası kaynağının Wuhan Hastalık Kontrol Merkezi olabileceğini iddia etmişti.

Botao Xiao ve Lei Xiao isimli iki araştırmacı, '2019-nCoV koronavirüsün olası kökenleri' başlıklı araştırmalarını yayınladı. Araştırmada, Wuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nin Hubei ve Zhejiang eyaletlerinde yakalanmış 605 yarasa da dahil olmak üzere, laboratuvarlarda araştırma amaçlı hayvanlar bulundurduklarını iddia etmişti.

Raporda, JH Tian olarak bilinen bir araştırmacının 'yarasalar tarafından saldırıya uğradığı' ve 'yarasa kanının derisinde olduğu' belirtilmişti. Bu olay sırasında yarasanın üzerine idrarırı yaptığı araştırmacı Tian, kendini 28 gün süreyle karantinaya almıştı.

Söz konusu laboratuvarın, kötü şöhretli pazardan sadece 280 metre uzaklıkta bulunuyor olması ve enfekte olan ilk doktor grubunun çalıştığı hastanenin hemen bitişiğinde yer alması dikkat çekmişti.

BBC'nin dünyaya korku salan koronavirüs ile ilgili son haber ise hastalığın kaynağının hayvan pazarı olamayacağını öne sürdü ve bomba etkisi yarattı.

Pekin'in yaptığı açıklamada, salgının Wuhan'da, yasadışı hayvan ticareti yapılan, koala, karıncayiyen gibi hayvanların satıldığı pazardan çıktığını bildirmişti.

BBC'nin ses getiren haberinde, "sıfır numaralı hasta" olarak da bilinen adamın, felç geçirdiği için yatağa bağlı olduğu ve 1 Aralık'ta hastalandığına değinildi.

Ancak dünya çapında yayılan ve 75 binden fazla insanı enfekte eden virüse rağmen, Endonezya'daki pazarlarda yarasa satışları devam ediyor.

Kendisine koronavirüsün satışları etkileyip etkilemediği sorulan Timbuleng, "Satışlar devam ediyor, hiç etkilenmedi. Tezgahtaki yarasalar gün sonunda mutlaka tükenmiş oluyor." dedi.

Anahtar Kelimeler:
çinBBCKovid19Wuhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.