İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 194'e çıktı

İran'da koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, bir günde 49 kişi artarak 194'e yükseldi. Salgın ülkenin tüm eyaletlerine yayılmış durumda.

09 Mart 2020 Pazartesi 11:03
İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 194'e çıktı

İran'da koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bir gün içinde 49 kişi artarak 194'e yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, salgının ülkede görüldüğü şubat ayı ortasından bu yana en çok ölümün son 24 saat içinde gerçekleştiği bildirildi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, ülke çapındaki vaka sayısının da 6 bin 566'ya yükseldiği ve sadece başkent Tahran'da bin 800'den fazla hasta olduğu duyuruldu. Çin ve Güney Kore'nin ardından koronavirüsün dünya çapında en etkili olduğu üçüncü ülke olan İran'da salgın, 31 eyaletin tamamına yayılmış durumda. İran hükümeti, salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkenin tamamında ilk, orta ve yüksek öğrenime ara vererek, okulları ve üniversiteleri kapattı. Ayrıca kitlesel kültür ve spor organizasyonları da ikinci bir karara kadar iptal edildi.

Anahtar Kelimeler:
IranKoronavirüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.