Korkunç iddia: "Zelenskiy'i öldürün" emri verildi

Rus Wagner grubunun faaliyetlerini izleyen bir kaynağın İngiliz The Times gazetesine verdiği bilgiye göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve hükümetten bazı isimlere suikast düzenlenmesi için 400'den fazla bir kuvvet Kiev'e gönderildi.

28 Şubat 2022 Pazartesi 12:59
Korkunç iddia: "Zelenskiy'i öldürün" emri verildi

Rusya'nın Ukrayna işgali 5'inci gününe girererken, İngiliz basınında çıkan iki iddia şoke etti.

50 BİN ASKERİN ÖLÜMÜNÜ GÖZDEN ÇIKARDI

İngiliz istihbaratı tarafından basına sızdırılan belgelere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 50 bin askeri gözden çıkardı. Belgede istihbarat yetkililerinin, halihazırda Rusya'nın 3 bin civarında asker kaybı olduğunu rapor ettiği görüldü.

Putin'in ayrıca, Rusya Sağlık Bakanlığına "tıbbi acil durum" için hazır olunması talimatı verildiği bildirildi. Söz konusu talimat, Moskova'nın mevcut savaşta çok sayıda asker kaybına hazırlandığı ve saldırılarını artırmayı planladığı şeklinde yorumlandı.

RUSYA, BU KADAR DİRENİŞ BEKLEMİYORMUŞ

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi de Moskova'nın beklediğinden daha fazla direnişle karşı karşıya kaldığını, Rus kuvvetlerinin ezici üstünlüğüne rağmen düşündüğü ilerlemeyi kaydedemediğini ve ivmesinin bir kısmını kaybettiğini belirtti.


ZELENSKİY VE ÜST DÜZEY İSİMLER İÇİN SUİKAST TİMİ GÖNDERİLDİ

Öte yandan İngiliz The Times gazetesinden yer alan bir başka haberde; Moskova'nın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve hükümetin önde gelen isimlerine suikast düzenlemek için, Wagner grubundan 400'den fazla bir kuvveti Kiev'e gönderdi.

Wagner'in faaliyetleri hakkında bilgisi olan bir kaynak Times'a yaptığı açıklamada, 2.000 ila 4.000 paralı askerin ocak ayında Ukrayna'ya farklı misyonlarla geldiğini söyledi.

Bunların çoğu, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların elindeki Donetsk ve Luhansk bölgelerine gönderilirken, Zelenskiy'yi ortadan kaldırmakla görevli 400 kişi Belarus'tan Kiev'e doğru yola çıktı.

Söz konusu grubun, Zelenskiy ve hükümet yetkililerini cep telefonları aracılığıyla takip ettiği ve nerede olduklarını bildiklerini iddia ettikleri ifade edildi.

Zelenskiy daha önce ulusa sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamada, "bir numaralı hedef" olduğunu, Rus özel kuvvetlerinin kendisini öldürmek için ülkeye girdiğini dile getirmişti.

Ancak Kiev'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, yasaklı saatlerde sokakta görülen herkesin "düşman" olarak kabul edileceğinin belirtilmesi, Moskova'nın planlarını suya düşürdü. Bu kararla Ukrayna hükümeti, çok sayıda Rus sabotajcıyı yakaladı.

Uzmanlar yinede, Zelenskiy için tehlikenin devam ettiği konusunda hemfikir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.