Rolls Royce, 9 bin kişinin işine son verecek

Toplam 52 bin çalışanı bulunan dünyaca ünlü uçak motoru üreticisi Rolls Royce, koronavirüs nedeniyle 9 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 12:20
Rolls Royce, 9 bin kişinin işine son verecek

Koronavirüs havacılık sektöründe yıllarca sürebilecek bir daralma yarattı. Financial Times'ta yer alan habere göre lüks otomobilleriyle bilinen aynı zamanda uçak motoru üreticisi de olan Rolls Royce 9 bin kişiyi işten çıkaracak. CEO Warren East, bazı fabrikaları kapatabileceklerini bildirdi.

FABRİKALAR KAPANABİLİR

Warren East, BBC'ye verdiği demeçte, işten çıkarmaların fabrikaların kapanmasına yol açıp açmayacağı sorusuna, "Bir operasyonu belirli seviyenin altına indirdiğinde, artık ekonomik olmayan bir duruma gelir, o nedenle fabrika kapatmalar mümkün. Ancak sendikalara danışmanız gerekli, özellikle işten çıkarmaların nerelerde yapılacağı konusunda" ifadelerini de kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Rolls Royce
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.