Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey harekete geçti

Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Bluesky adında yeni bir sosyal medya platformu kuracağını açıkladı. Yeni platformun beta testi için bazı kullanıcıları kabul ettiği, yakın zamanda kullanıma açılacağı öğrenilirken Dorsey, Bluesky'ın 'herkese açık ve merkeziyetsiz' olacağını, şirketin sadece kurulum aşamasında yer alacağını ifade etti.

01 Kasım 2022 Salı 12:51
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey harekete geçti

.Twitter'ın Elon Musk tarafından 44 milyar dolara satın alınmasının ardından karşı hamle geldi. Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey Bluesky adında yeni bir sosyal medya platformu kurmaya hazırlandığını açıkladı.

"BLUESKY HERKESE AÇIK VE MERKEZİYETSİZ OLACAK"

2019 yılında Twitter'a kardeş şirket olarak kurduğu Bluesky'ı sosyal medya platformuna dönüştüreceğini söyleyen Dorsey, beta testlerine yakın zamanda geçileceğini belirtti. Bluesky'ın 'herkese açık ve merkeziyetsiz' olacağını dile getiren Dorsey, şirketin sadece kurulum aşamasında yer alacağını kaydetti.

HÜKÜMETLER KISITLAYAMAYACAK

Bluesky blok zinciri benzeri bir yapıda oluşturulacak. Yeni sosyal medya platformunun şirketler ve hükümetler tarafından kısıtlanmayacak şekilde oluşturulması amaçlanıyor. Twitter'dan ayrıldıktan sonra açıklama yapan Dorsey, insanlığın yeni bir sosyal medyaya ihtiyacı olduğunu ve bu platformun bir reklam sistemine sahip olmaması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.