Yanlış mesaj işinden etti

Hawaii'de geçtiğimiz günlerde halka yanlışlıkla, 'Hawaii balistik füze saldırısı tehdidi altında. Acilen korunaklı bir yer bulun. Bu bir tatbikat değildir' şeklinde mesaj gönderen memurun görevine son verildi.

31 Ocak 2018 Çarşamba 12:12
Yanlış mesaj işinden etti

Halkı balistik füze saldırısı olacağına dair 'yanlışlıkla' galeyana getiren memur görevinden alındı. Memurun yürütülen bir tatbikatı gerçek saldırı zannettiği, aynı hatayı daha önce iki kez daha yaptığı belirlendi.

Memurun yanında Hawaii Acil Durum Yönetimi Dairesi Başkanı Vern Miyagi ve kurumun üst düzey yöneticisi Toby Clairmont da istifalarını verdi.

Uyarı radyo ve televizyonlarda da duyuruldu

hhh_9

Hawaiililere gönderilen cep telefonu mesajı eyalatte paniğe yol açmış, hata ancak 38 dakika sonra düzeltilebilmişti. Uyarı ise daha önce televizyonlardan ve radyolardan da duyurulmuştu.

Hawaii Valisi David Ige ise mesajın vardiya değişimi sırasında bir çalışanın yanlış bir düğmeye basması sonucu gönderildiğini söylemiş ve özür dilemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.