2017 YDS sonuçları açıklanıyor! ÖSYM YDS sonuçları sorgulama 2017

YDS sonuçları için geri sayım başladı. Yabancı dil alanında yeterliliklerini belgeye dökmek isteyen vatandaşlar, katılım sağladıkları YDS sınav sonuçlarını araştırmaya başladı. ÖSYM tarafından 5 Ekim tarihinde açıklanacağı duyurulan YDS sonuçları için öğrencilerin beklentisi başladı. Peki, YDS sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? İşte, detaylar...

05 Ekim 2017 Perşembe 09:20
2017 YDS sonuçları açıklanıyor! ÖSYM YDS sonuçları sorgulama 2017

2017 YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 YDS Sonbahar Dönemi sınavı, ÖSYM tarafından 17 Eylül’de uygulandı. İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusçadan yapılan sınavın sonuçları için adaylar merak içinde.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

2017 YDS sonuçları 5 Ekim 2017 tarihin açıklanacak. Sonuçlar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden erişime açılacak ve öğrenciler sonuçlarını öğrenebilecek.
YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

ydssss

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM’de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

sbs-sonuclari-2012-sbs-sinav-sonuclari-2436737

SINAVIN GEÇERLİLİK KOŞULLARI NELERDİR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;
– Sınava, atandığı salonda girmesi,
– SINAVA GİRİŞ KODU'nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
– Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
– Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,
– Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması
– Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
– Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,
– Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

yds-sonuclari-1

YDS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Yabancı Dil Sınavına (YDS) aşağıdaki adaylar başvurabilir;

Üniversitelerde kariyer hedefleyen Doçent, Doktora ve Sanatta yeterlilik isteyen adaylar
Yüksek lisans programlarına girecek üniversiteden lisans derecesi ile mezun olan adaylar
Üniversitelerde lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta olan üniversite öğrencilerinden yüksek lisans veya doktora programlarına devam etmek isteyen adaylar
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışan ve dil tazminatı veya yurtdışı görevlendirme nedeni ile yabancı dil bilgisi seviyesi belgesine ihtiyaç duyan adaylar
Özel sektörde çalışan (bankalar v.s.gibi) ve yabancı dil tazminatından faydalanmak isteyen adaylar
TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) veya DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) sınavlarına girecek adaylar
Kamu personeli olmak amacı ile KPSS'ye girecek adaylardan başvuracakları kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen adaylar.

Son Güncelleme: 05.10.2017 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.