10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

- TZOB Genel Başkanı Bayraktar: - "Halkın doğru haberlerle bilgilendirilmesi, demokrasi için olmazsa olmaz unsurlardan biridir"

10 Ocak 2018 Çarşamba 11:45
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

ANKARA (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Halkın doğru haberlerle bilgilendirilmesi, demokrasi için olmazsa olmaz unsurlardan biridir." ifadesini kullandı.

Bayraktar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çağdaş demokrasilerde basının haklı olarak, yasama, yürütme ve yargının yanında dördüncü kuvvet olarak görüldüğünü belirtti.

Halkın doğru haberlerle bilgilendirilmesinin demokrasi için olmazsa olmaz unsurlardan biri olduğuna ve bunun yolunun da ilkeli, bağımsız ve güçlü bir medyadan geçtiğine dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Basın mensuplarımız, kimi zaman canlarını tehlikeye atarak, her türlü zorlukla mücadele ederek haber yapıyor, kamuoyunu bilgilendiriyor. Yaptıkları bu görevin yeri doldurulamaz. Yönetici, muhabir, foto muhabiri, kameraman ve haber mutfağında görevli bütün basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyorum."

- TÜRMOB'tan kutlama mesajı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da mesajında, demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğuna işaret etti.

Bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenen basının özgür olmasının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden olduğunu belirten Yontan, "Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden asla söz edilemez." ifadesini kullandı.

Yontan, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.