"2. Türk-Yemen İş Forumu" Konya ve Karaman'da düzenlenecek

- Gıda ve imalat sanayi sektörlerine yönelik olarak 12-15 Kasım'da gerçekleştirilecek iş forumuna Yemen'den çok sayıda iş adamının katılması bekleniyor

05 Kasım 2018 Pazartesi 15:21

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından düzenlenecek "2. Türk-Yemen İş Forumu", 12-15 Kasım tarihlerinde Konya ve Karaman'da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, forumun Arap dünyasıyla iş yapmak isteyen iş adamları için güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Sektörel bazdaki iş forumunun ilkinin geçen yıl Mersin'de yapıldığını ve 140 civarında Yemenli iş adamının bu etkinliğe katıldığını belirten Göksu, "Bu yılki iş forumunu gıda ve imalat sanayi sektörüne özel yapacağız. Farklı ülkelerde gıda ve imalat sanayi sektöründe çalışan Yemenli iş adamları katılacak." dedi.

İş adamlarına Konya'daki yatırım olanakları ve organize sanayi bölgesinin tanıtılacağını aktaran Göksu, şunları kaydetti:

"Yemenli iş adamları Yemen dışında birçok ülkede iş yapıyor. Özellikle körfez ülkelerine bir kapı olması açısından Yemenliler önem arz etmektedir. Bu iş forumu aracılığıyla Arap ülkeleri ve dünyada yatırımı olan, bölge ekonomisinde büyük paya sahip Yemenli iş adamlarını ağırlamayı hedefliyoruz. Yemenli kardeşlerimiz Türkiye'deki yatırım fırsatlarından yararlanacaktır. Bulundukları yerlere Türkiye'nin ürünlerini taşımada köprü görevi görecekler."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.