2021 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

- Bu yıl sulama tesisleri işletme ve bakım ücret tarifeleri, 30 kategorideki bitki çeşidi ve sera için dekar başına 17 lira ile 495 lira arasında değişirken, 1000 metreküp su ücreti 20 lira ile 150 lira arasında olacak

06 Nisan 2021 Salı 13:24
2021 yılı sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi

ANKARA (AA) - Bazı sulama tesislerinden faydalananlardan 2021'de alınacak işletme ve bakım ücreti tutarları belirlendi.

2021 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, 1 Ocak 2021'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce işletilen Elazığ'daki Işıktepe, Van'daki Van ile Gürpınar, Çanakkale'deki Gökçeada ve Tunceli'deki Akpazar tesisleriyle, yüklenici firmalar tarafından işletilen Bursa'daki Dağdibi, Erzurum'daki Kirazlı, Elazığ'daki Kuzuova 1. Kısım, Kayseri'deki Elbaşı-Karadayı ve Sarıoğlan, Yozgat'taki Oğulcuk, Kırşehir'deki Yukarı Çiftlik, Burdur'daki Günalan, Sivas'taki, Kocakurt, Kastamonu'daki Bezirgan Hazım Kılıç ve Balıkesir'deki İvrindi 3. Kısım sulama tesislerinde belirlenen tarifelere göre işletme ve bakım ücreti alınacak.

Bu yıl sulama tesisleri işletme ve bakım ücret tarifeleri, 30 kategorideki bitki çeşidi ve sera için dekar başına 17 lira ile 495 lira arasında değişecek. 1000 metreküp su ücreti, 20 lira ile 150 lira arasında olacak.

İşletme ve bakım ücreti, her bitkinin yıl içindeki yetişme süresine göre tespit edilecek. Bu nedenle bir yıl içinde aynı parsele, biri kalktıktan sonra yenisi ekildiğinde, bu bitkilerin her biri için ayrı ayrı işletme ve bakım ücreti uygulanacak.

Yıllık işletme ve bakım ücretleri, sulama sayısına bakılmaksızın, sulanan parsel sahibinden, kiracı veya ortakçıdan alınacak.

- İndirimler

Bir yıl içinde aynı parsele biri kalktıktan sonra diğer bitki ekildiğinde, bir önceki bitkinin sulanmış olması şartıyla ondan sonra ekilen bitkilerin işletme ve bakım ücreti yüzde 20 indirimli uygulanmaya devam edilecek.

Sulamada kullanılmak amacıyla sulama ve tahliye kanallarıyla tabii su yataklarına bırakılan sularla sulama alanı içi ve dışı sahalarda, çiftçilerin büyüme müddeti boyunca devamlı olarak damlama sulama sistemiyle suladıkları bitkilere, yüzde 50 indirimli işletme ve bakım ücreti uygulaması sürecek.

Kararın hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.