AB ve ABD'den yetkililer ticari konuları görüştü

AB ve ABD'den yetkililer aralarındaki ticari sorunları çözmek adına üst düzey görüşmelerde bulundu.

10 Eylül 2018 Pazartesi 19:08
AB ve ABD'den yetkililer ticari konuları görüştü

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, Brüksel'de bir araya gelerek transatlantik ticari ilişkilerde yaşanan uzlaşmazlıkları ele aldı.

Malmström, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, karşılıklı mevcut ticari konularda ilerleme sağlamayı ve kısa ve orta vadedeki öncelikleri ele aldıklarını bildirdi.

Bu ay içerisinde tekrar bir araya gelme kararı verildiğini belirten Malmström, gelecek ay da teknik heyetler arasında toplantı yapılacağını kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, temmuz ayındaki görüşmelerinde ticari uzlaşmazlıkların müzakere edilerek çözülmesi konusunda anlaşma sağlamıştı. Taraflar, karşılıklı ticareti kolaylaştırmak üzere diyalog yürütülmesinde mutabık kalmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Dünya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.