Akbank, "Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri"nin imzacısı oldu

- Akbank Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Türker Tunalı: - "Üyeliğimiz, 'Türkiye'yi geleceğe taşıyan öncü banka olma' vizyonumuza ulaşırken sürdürülebilirliği finansal hizmetlerimize daha fazla entegre etme konusundaki isteğimizi de yansıtıyor"

07 Eylül 2021 Salı 14:36
Akbank,

İSTANBUL (AA) - Akbank, dünya çapında birçok banka ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) ortaklığıyla geliştirilen, sürdürülebilir bankacılık sektörü için çerçeve niteliğindeki Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri'nin resmi imzacısı oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, girişim, aktif büyüklükleri toplamda 60 trilyon doları bulan 69 ülkeden 240 bankayı bir araya getiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Türker Tunalı, "Sektörümüzün sürdürülebilir ve yeşil bir ekonomiye geçişte oynadığı kritik rolün bilincindeyiz. Bu bağlamda, Akbank olarak UNEP FI üyesi olmaktan ve Sorumlu Bankacılık Prensipleri'ne bağlı kalacağımızı taahhüt etmekten gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tunalı, şunları kaydetti:

"Üyeliğimiz, 'Türkiye'yi geleceğe taşıyan öncü banka olma' vizyonumuza ulaşırken sürdürülebilirliği finansal hizmetlerimize daha fazla entegre etme konusundaki isteğimizi de yansıtıyor. Sürdürülebilirlik stratejimizi ve hedeflerimizi, çevre ve toplum için daha fazla olumlu etki yaratmak üzerine tasarladık. Sürdürülebilir finansman, insan ve toplum, ekosistem yönetimi ve iklim değişikliği alanlarında, kendimize uzun vadeli hedefler koyduk. Bu alanlardaki çalışmalarımızla, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmadaki aktif rolümüzü devam ettireceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.