Aksa Doğalgaz, güvenli doğal gaz kullanımı konusunda abonelerini bilgilendirdi

ANKARA (AA) - Aksa Doğalgaz, güvenli doğal gaz kullanımına yönelik dikkat edilmesi gereken konuları aboneleriyle paylaştı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 27 şehir, 214 ilçe ve beldesindeki 4 milyon abonesine doğal gazı...

02 Şubat 2022 Çarşamba 13:36
Aksa Doğalgaz, güvenli doğal gaz kullanımı konusunda abonelerini bilgilendirdi

ANKARA (AA) - Aksa Doğalgaz, güvenli doğal gaz kullanımına yönelik dikkat edilmesi gereken konuları aboneleriyle paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 27 şehir, 214 ilçe ve beldesindeki 4 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, tüketimin arttığı kış aylarında vatandaşları güvenli doğal gaz kullanımı konusunda bilgilendirdi.

Acil bir durumda arızaya bireysel müdahalede bulunulmadan "187 Doğal Gaz Acil Hattı"nın aranması gerektiğine işaret edilen açıklamaya göre, herhangi bir gaz kaçağı olasılığına karşı hava akışını sağlayan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması, düzenli cihaz bakımı, baca temizliği ve tesisat montajı gibi işlemlerin mutlaka yetkili firmalar ve uzmanlar tarafından yapılması önem taşıyor.

Doğal gazın zehirli bir gaz olmamakla birlikte, bacaların doğru montaj yapılmaması veya yetkili olmayan kişilerce bakımı yapılırken bacanın yerinden çıkması gibi durumlarda yanma sonucu ortaya çıkan karbonmonoksitin bina içinde birikebileceği ve zehirlenmelere yol açabileceğinin unutulmaması gerekiyor. Cihaz ve baca montajı, bakım ve onarım işlemlerinin mutlaka yetkili firma ve cihaz yetkili servislerince yapılması gerekiyor.

Özellikle uygun olmayan elektrik tesisatı topraklamasının, doğal gaz tesisatı için tehlike oluşturabileceğini belirten yetkililer, binanın elektrik tesisatının da her yıl düzenli olarak kontrol edilmesi konusunda uyarıyor.

Herhangi bir durumda koku hissedildiğinde öncelikle vatandaşların panik yapmaması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Kapı ve pencereleri açarak, ortamı havalandırmaya özen gösterin. Daire girişinde bulunan sayaç giriş vanasını kapatın. Doğal gaz bağlantısı olmayan bir yerden 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil Hattı'na ihbarda bulunun. Doğal Gaz Acil Müdahale Ekibi'nin gelmesini bekleyin. Ev, apartman ya da iş yerinde bulunan insanların tahliyesinin Acil Müdahale 187 operatörlerinin talimatları doğrultusunda sağlanmasına ve girişlerin engellenmesine uyarak çalışmalara olumlu yönde katkı sağlayın." ifadelerine yer verildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.