Ankara Ticaret Odası üyelerine "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" verildi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine yönelik "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar...

25 Şubat 2021 Perşembe 11:03
Ankara Ticaret Odası üyelerine

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerine yönelik "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) koordinasyonu ve videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen seminerin açılış konuşması ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay tarafından yapıldı.

Türkiye'nin, 190'ı aşkın ülkeye mal ve hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini aktaran Aktay, "Türk ürünleri kaliteleri, şirketleri de başarılı faaliyetleri ile dünyada tanınıyor. ATO olarak, ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte özel sektörler arasında yeni bağlar kurulmasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Üretimde katma değerin yükseltilmesine önem veriyoruz. Rekabet gücümüzü artırarak, ihracatımızı daha yüksek seviyelere taşımak için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Aktay, salgının ticaretin birçok alanını etkilediğine işaret ederek, ihracat yapanların da bu süreçte mevcut pazarlarını koruması ve yenilerine ulaşmaya yönelik girişimde bulunması gerektiğini kaydetti. Akay, "Salgın süreci ticari hayatı etkisi altına alsa da teknolojinin getirdiği imkanları keşfetmemize ve teknolojik yeniliklere öncülük etmemize katkı sağladı." ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanlığı uzmanları tarafından gerçekleştirilen "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" 23 Şubat'ta başladı ve iki gün devam etti. Seminerin ilk gününde ATO üyelerine, ihracatta uygulanan destek programları, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, kolay ihracat platformu, ihracatta gümrük mevzuatı ve uygulamaları konularında bilgiler verildi. Seminerin ikinci gününde ise pazara giriş engelleri ve çözüm yolları, Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları ile e-ticaret - e-ihracat uygulamaları konularında sunum yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
ATOSeminerDış Ticaret
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.