Ankara Vergi Dairesi Başkanı Duman, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

- ATO Başkanı Gürsel Baran: - "Gelir İdaresi Başkanlığınca hizmetlerin elektronik ortama taşınarak, vergi borçlarının kredi kartı ile ödenmesine imkan sağlanması, salgın etkisi altındaki reel sektöre büyük kolaylık oldu"

03 Haziran 2021 Perşembe 15:27
Ankara Vergi Dairesi Başkanı Duman, ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), talepleri sonucunda hizmetlerini elektronik ortama taşımasıyla vergi borçlarının kredi kartıyla ödenmesine imkan sağlamasının salgın etkisi altındaki reel sektöre büyük kolaylık olduğunu bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, Baran'ı makamında ziyaret etti.

GİB'in, gelir ile kurumlar gibi ticari kazanç vergileri için 50 bin lira olan kredi kartıyla ödeme limitini 100 bin liraya çıkarmasından memnun olduklarını belirten Baran, şunları kaydetti:

"Vergisini düzenli ödemek isteyen ancak salgında nakit akışı sorunu yaşayan işletmeler için kredi kartıyla vergi ödeme imkanı memnuniyet verici. Ayrıca limitin yapılandırmadan önce yükseltilmiş olması da çok faydalı. Üyelerimizin talebi ve Oda'mızın girişimleri sonucunda hizmetlerin elektronik ortama taşınarak, vergi borçlarının kredi kartı ile ödenmesine imkan sağlanması, salgın etkisi altındaki reel sektöre büyük kolaylık oldu."

Baran, işletmelerin 1 yılı aşkın süredir salgının etkisi altında faaliyetlerini sürdürdüğünü anımsatırken, mükelleflerin vergi dairelerince takip ve tahsil edilen borçlarını vergi dairelerine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirebilmelerinin bulaş riskini de azalttığına dikkati çekerek, "Üyelerimiz adına, taleplerimize olumlu karşılık vererek, ticari hayatın devamı için reel sektör lehine uygulama gerçekleştiren başta Hazine ve Maliye Bakanı'mız Lütfi Elvan olmak üzere Gelir İdaresi Başkanı'mız Bekir Bayrakdar ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Duman da mükelleflerin işlemlerini daha kısa sürede ve kolaylıkla gerçekleştirebilmek için yürüttükleri çalışmalarla yeni yıl itibariyle faaliyete geçmesi planlanan Kurumlar Vergi Dairesi oluşturma çalışmaları hakkında bilgi vererek, Ankara Vergi Dairesinin ay sonunda Yenimahalle'deki yeni binasına taşınacağını bildirdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.