Ankaralı yetiştiricilerin elinde kalan fazla süt "dondurma" üretilerek değerlendirilecek

- Çankaya Bala Haymana Süt Üreticileri Birliği Başkanı Celal Taşkın: - "Sütçünün elinde kalan fazla sütü 5 yıl boyunca bir yatırımcı alacak ve dondurma üretecek. Böylece sütteki kriz bir nebze olsun azaltılmış olacak"

22 Mayıs 2021 Cumartesi 09:13
Ankaralı yetiştiricilerin elinde kalan fazla süt

ANKARA (AA) - Ankaralı yetiştiricilerin elinde kalan fazla sütün bir yatırımcıyla anlaşılarak dondurma üretiminde kullanılması kararlaştırıldı.

Çankaya Bala Haymana Süt Üreticileri Birliği Başkanı Celal Taşkın, AA muhabirine, yaz aylarında üreticinin elinde kalan yüksek miktarda süt için proje geliştirilmesi için yola çıktıklarını söyledi.

Soruna imece usulü bir yöntemle çare bulduklarını belirten Taşkın, Birlik olarak, üye üreticilerin elinde kalan sütün dondurma yapılması fikrini geliştirdiklerini bildirdi. Taşkın, bu amaçla bir yatırımcıyla el sıkıştıkları bilgisini vererek, "Sütçünün elinde kalan fazla sütü 5 yıl boyunca bu yatırımcı alacak ve dondurma üretecek. Böylece sütteki kriz bir nebze olsun azaltılmış olacak." dedi.

Dondurma üretiminin tamamen doğal olmasına dikkat ettiklerini vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"Yatırımcıya dondurmanın reçetesini de kendimiz verdik. Üretilen dondurmada sadece süt, salep, şeker ve gerçek meyveler olacak. Dondurma yapıldı, peki nasıl satılacak? Üreticinin krizini aşmak için burada da devreye Ankara Büyükşehir Belediyesi girdi. Birliğin başvurusu üzerine üretilen dondurma Ankara Büyükşehir Belediyesinin 'Başkent Marketleri'nde satılacak. İlerleyen dönemlerde Ankara'nın 25 ilçe belediyesinden de satış için yardım talep edeceğiz. Bu projeyle hem yetiştirici para kazanıyor hem de vatandaşlar sağlıklı, lezzetli ve katkısız gıda ürününe ulaşıyor."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.