ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz: "EKO İKLİM Zirvesi Ankara'nın dünya markası haline geldi"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, EKO İklim Zirvesi'nde pek çok konuda rekorlar kırıldığını belirterek, "Zirve'de kırılan rekorlar başkentimizin...

06 Mayıs 2022 Cuma 13:20
ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, EKO İklim Zirvesi'nde pek çok konuda rekorlar kırıldığını belirterek, "Zirve'de kırılan rekorlar başkentimizin ortak başarısıdır. EKO İKLİM, Ankara'nın dünya çapında bir markası haline geldi." ifadesini kullandı.

Yılmaz, 30-31 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilen "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı"nın sonuç raporunu ATO'nun Olağan Meclis Toplantısı'nda paylaştı.

Organizasyonda 101 etkinlik ve 95 binin üzerinde ziyaretçi sayısıyla rekor kırıldığını bildiren Yılmaz, "Onlarca medeniyete ev sahipliği yapan, tarihinde her zaman sorumluluk üstlenerek ilkleri gerçekleştiren Ankara, iklim değişikliği konusunda da sorumluluk üstlenerek bu mücadelede dünyanın merkezi olabileceği mesajını verdi. Zirve'de kırılan rekorlar başkentimizin ortak başarısıdır. EKO İKLİM Ankara’nın dünya çapında bir markası haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, yabancı ülke devlet başkanları, bakanlar, yerel yönetimler, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda paydaşı "iklim değişikliği" konusu etrafında bir araya getiren EKO İklim Zirvesi'nin milyonlarca kişiye ulaştığını kaydetti.

Zirve'nin kent ekonomisine de önemli katkı sağladığını kaydeden Yılmaz, gelen ziyaretçilerin başkentin ticaret hayatına da canlılık getirdiğini bildirdi.

EKO İKLİM Zirvesi'nin Ankara'daki kongre ve fuar turizmi potansiyelinin ortaya konması açısından da fayda sağladığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Zirve süresince başkent otellerinde son beş yılın en yüksek konaklama rakamlarına ulaşıldı. Mart ayı konaklama verileri son beş yılın en yükseğine çıkarak 464 bin kişi oldu. Zirve ile başkentin kongre ve fuar turizmi konusundaki potansiyelini göstermek açısından da önemli bir adım atılmış oldu."

Anahtar Kelimeler:
ATOHalil İbrahim Yılma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.