ATO Başkanı Baran "Ankara ve Ahilik" programına katıldı:

- "Ahilik bugünün modern dünyasında ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı, tüketici hakkı, arabuluculuk gibi kavram ve yapılarla devam ediyor" - "Ahiliğe başkentlik yapan Ankara'nın ticaret odası olarak bu değerlere sahip çıkıyoruz"

15 Eylül 2021 Çarşamba 14:16
ATO Başkanı Baran

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ahiliğin bugünün modern dünyasında ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı, tüketici hakkı, arabuluculuk gibi kavram ve yapılarla devam ettiğini belirterek, "Ahiliğe başkentlik yapan Ankara'nın ticaret odası olarak bu değerlere sahip çıkıyoruz." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, UNESCO'nun, doğumunun 850. yılı dolayısıyla anma ve kutlama programları arasına aldığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesiyle "Ahi Evran Yılı" ilan edilen 2021 yılı anma programları kapsamında, ATO'nun 30 No'lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi, Gölbaşı 75.Yıl Öğretmenevi'nde "Ankara ve Ahilik" konulu bir program düzenledi.

Programın açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, Ahilik kültürünün toplumsal ve ekonomik yaşamda temel belirleyici olarak varlığını korumasının önemine dikkati çekerek, "ATO'yu ahilik teşkilatının devamını sağlayacak kurumların başında görüyor, faaliyet ve çalışmalarımıza da bu sorumluluk bilinciyle yön veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ışık tutan Ahiliğin, günümüzde de hayatın her alanında önemli katkılar verebileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ahiliğe başkentlik yapan Ankara'nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla bu değerine sahip çıkması gerekiyor. Ahilik kültürü üzerinden kurulacak toplumsal ve ekonomik yapı, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefine bizleri daha çabuk ulaştıracak. Ahilik bugünün modern dünyasında ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standardı, tüketici hakkı, arabuluculuk gibi kavram ve yapılarla devam ediyor. Ahiliğe başkentlik yapan Ankara'nın ticaret odası olarak bu değerlere sahip çıkıyoruz."

- Ahilik ruhunu yaşatanlara teşekkür

30 No'lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü de konuşmasında ülke kaynaklarını daha verimli kullanmak ve ülkenin cari açığını kapatma yolunda ilerlemek için üretimin bir parçası olarak faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, "İhracatı ve yerli üretimde kaliteyi artırma noktasında elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. Helal lokmanın peşinde koşan, ülkesi ve milletinin değerleri için fedakarlık yaparak, Ahiliğin ruhunu yaşatan temsilcilerimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Programda, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile Kıbrıs ve 15 Temmuz özel harekat gazileri de yer aldı.

Bilgihan, Baran'a teşekkür plaketi takdim ederken, gaziler de plaketlerini Bilgihan ve Baran'ın elinden aldılar.

Çeşitli meslek erbabı ve sanatçıların elinden çıkan andezit taşı ve mermerden yapılan eserlerin sergilendiği "Ankara Andezit Taşı" sergisinin açılışı da Baran tarafından yapıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.