ATO Başkanı Baran'dan metro hattı talebi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara şehir merkezinden Akyurt'a yapılacak Uluslararası Fuar Alanı'na, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük otomotiv ve ticaret merkezi Otonomi'ye ve Esenboğa...

06 Ocak 2022 Perşembe 12:49
ATO Başkanı Baran'dan metro hattı talebi

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara şehir merkezinden Akyurt'a yapılacak Uluslararası Fuar Alanı'na, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük otomotiv ve ticaret merkezi Otonomi'ye ve Esenboğa Havalimanı'na hizmet verecek metro ulaşım hattı projesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran, ATO yönetim kurulu üyeleriyle Ankara Otonomi Oto Galericiler Sitesi'ni ziyaret ederek, ATO Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi Başkanı ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ile toplantı gerçekleştirdi.

Baran, burada yaptığı konuşmada, Otonomi'nin faaliyete geçmesinden bu yana araç ticaretinde önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, Esenboğa Havalimanı'nın yanı sıra Otonomi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Akyurt bölgesinin canlandığını ifade etti.

Ankara şehir merkezinden Akyurt'a yapılacak Uluslararası Fuar Alanı'na, Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük otomotiv ve ticaret merkezi Otonomi'ye ve Esenboğa Havalimanı'na hizmet verecek metro ulaşım hattı projesine ihtiyaç olduğuna işaret eden Baran, şu değerlendirmede bulundu:

"Günlük 30 bin yolcunun giriş-çıkış yaptığı Esenboğa Havalimanı'na metro yapılması yönünde daha önce çağrıda bulunmuştuk. Otonomi ve Esenboğa Havalimanı her gün binlerce insanımıza hizmet ediyor. Kampüsü burada olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile bu bölge öğrenci trafiğinin de yoğun olduğu bir yerleşim yeri haline geldi.

Fuar alanı tamamlandığında trafiğe giren kişi sayısı katlanarak artacak. Kızılay'dan Esenboğa Havalimanı güzergahında metro hattının bulunmayışı Ankara'nın ticaret ve turizminin gelişimini yavaşlatıyor. Bu metro hattının en kısa sürede yapılması, Ankara'nın ekonomik ve sosyal gelişimini hızlandıracaktır."

Otonomi Başkanı Erkoç da otomobil satışlarının yetki belgeli işletmelerce sürdürülmesinin, sektörün düzeni ve kayıt dışılığın önlenmesi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Otonomi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Berktaş da Avrupa Birliği ülkeleri ile ABD'de otomobil alım satımında noter yerine ticaret odalarının yetkili olduğunu belirterek, Türkiye'de de benzer düzenlemenin yapılmasını önerdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.