ATO Başkanı Baran'dan SIPRI listesinde ilk 100'e giren Türk savunma şirketlerine tebrik:

- "Ankara merkezli savunma sanayisi şirketlerimiz, teknolojik gelişimde ve istihdamda lokomotif sektör olma özelliğinin yanı sıra tedarikçileri olan yüzlerce işletmeyi de geliştirerek, vergi vererek ve ihracat yaparak şehrimize büyük katkı sağlıyor"

10 Aralık 2023 Pazar 13:09
ATO Başkanı Baran'dan SIPRI listesinde ilk 100'e giren Türk savunma şirketlerine tebrik:

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) belirlediği ilk 100 savunma sanayisi şirketi arasında yer alan Ankara merkezli şirketlerin kent ekonomisine de katkı sağladığını bildirdi.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, SIPRI'nin geçen yıl en çok silah ve askeri hizmet satışı yapan ilk 100 savunma sanayisi şirketi sıralamasında 60'ıncı sırada yer alan ASELSAN'ı, 76'ncı sırada yer alan BAYKAR'ı, 82'nci sırada yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'yi (TUSAŞ) ve listeye 100'üncü sıradan giren ROKETSAN'ı tebrik etti.

Listeye giren üç firmanın Ankara merkezli olduğuna işaret eden Baran, "Ankara merkezli savunma sanayisi şirketlerimiz, teknolojik gelişimde ve istihdamda lokomotif sektör olma özelliğinin yanı sıra tedarikçileri olan yüzlerce işletmeyi de geliştirerek, vergi vererek ve ihracat yaparak şehrimize büyük katkı sağlıyor. Savunma sanayisi şirketlerimizle gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, son 20 yıllık süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu sayesinde savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80'lere yükseldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra savunma sanayisi ihracatıyla da dünyada önemli bir ülke haline geldi. Bundan 20 yıl önce milyon dolarlarla ifade edilen ihracat rakamları, son 12 ayda 5,4 milyar dolara ulaştı. 2022 sonunda savunma firmalarının tüm savunma ve havacılık içeren faaliyetlerinin cirosu 12,2 milyar dolar düzeyine yükseldi. 2002'de şirketlerimiz sadece 62 savunma projesi yürütürken bugün proje sayısı 850'ye yükseldi. İnsansız kara ve hava araçlarından, silah ve füze sistemlerine, güdümlü mühimmatlara kadar ileri teknolojili birçok projeye imza atan savunma ve havacılık sanayisi sektörümüzün ihracat pazarı da sürekli genişliyor. Sektör, geçen yıl ABD, İngiltere, Katar, BAE, Filipinler, Polonya, Ruanda, Hindistan, Tunus ve Pakistan gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.