ATO, Travelexpo'da başkentin turizm ve seyahat potansiyelini anlatacak

14 Kasım 2023 Salı 15:14
ATO, Travelexpo'da başkentin turizm ve seyahat potansiyelini anlatacak

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO), destekçisi olduğu ve Türkiye'nin turizm değerlerinin sergileneceği Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda başkentin potansiyelini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Oda açıklamasın göre, "Travelexpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı" 16-19 Kasım'da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ATO da fuarda kuracağı stantla Ankara’nın turizm potansiyelini anlatacak. Ayrıca, "Health Ankara" markası altında da sağlık turizmi potansiyeli ziyaretçilere tanıtılacak.

Fuarın ilk günü ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek "Bütün Yönleriyle Başkent Ankara" oturumunda ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşacak.

ATO, fuarın ilk günü Ankara'da yer alan ülkelerin büyükelçilikleriyle yabancı misyon temsilcilerini, Baran'ın ev sahipliğinde yapılacak resepsiyonda bir araya getirecek. Fuara bakanların da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımı bekleniyor.

- "Ankara'nın dünya markası olması için çalışıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gürsel Baran, ATO'nun stant açarak katılacağı fuarda THY, TCDD, büyükelçilikler, hastaneler, üniversiteler, seyahat acenteleri, illerin tanıtım stantları ve daha fazlasının yer alacağını bildirdi.

Turizmin, tanıtımın ve bağlantılı sektörlerin detaylarıyla ele alınacağı oturumların düzenleneceği fuarda yurt dışından gelen 300'den fazla alım heyetinin de bulunacağını vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

"160 bini aşkın üyemizin tamamını direkt ya da dolaylı olarak etkileyen turizm sektörünün canlanması için çalışmalar yürütüyor, gerek Ankara'nın turistik ve tarihi alanlarının tanıtımı gerekse Ankara'ya kesintisiz ve hızlı ulaşım için ihtiyaç duyulan aktarmasız uçuş sayılarının artması için temaslarda bulunuyoruz. İnanıyoruz ki bir ülkenin başkenti ne kadar çok turist alırsa ülkenin diğer illerinin turizm gelirleri de katlanarak artar. Bu hedefle Ankara'nın sağlık, fuar ve kongre turizmi alanında bir dünya markası olması için çalışıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.