Bakan Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanı Yücel'i kabul etti

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin geçen yıl 27,1 ton olarak gerçekleşen altın üretiminin cari açığın yaklaşık 200 milyon dolar azalmasına katkı sağladığını belirterek, "2019'da üretim...

25 Nisan 2019 Perşembe 16:19
Bakan Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanı Yücel'i kabul etti

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin geçen yıl 27,1 ton olarak gerçekleşen altın üretiminin cari açığın yaklaşık 200 milyon dolar azalmasına katkı sağladığını belirterek, "2019'da üretim hedefimiz 30 ton, 2020'de ise 35 ton seviyelerine ulaşmaktır." dedi.

Dönmez, Altın Madencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yücel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Dönmez, burada yaptığı konuşmada, yer altı kaynaklarının gün yüzüne çıkarılarak milletin hizmetine sunulması için her türlü teknolojik hamle ve insan kaynağı yatırımının yapıldığını söyledi.

Bu çalışmalar sayesinde Türkiye'nin altın üretiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 27,1 tona ulaştığını ve cari açığın yaklaşık 200 milyon dolar azalmasına katkı sağladığını dile getiren Dönmez, şunları kaydetti:

"2019'da üretim hedefimiz 30 ton, 2020'de ise 35 ton seviyelerine ulaşmaktır. Üretim zincirinin her aşamasındaki çalışmalar Milli Enerji ve Maden Politikamızdaki hedeflerimize ulaşmak için çok önemli."

Dönmez, dünyanın en zor mesleğini icra eden maden işçilerinin, üretim zincirinin, madeni gün ışığıyla buluşturmak için yatırım yapan iş insanları kadar vazgeçilmez bir halkası olduğunu ifade etti.

Kabulde, altın madenciliğinin yanı sıra diğer madenlerin üretiminin artırılması ve ihracat konuları ele alındı.

Anahtar Kelimeler:
EnerjiKabulFatih Dönmez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.