Bakan Muş duyurdu: Yeni rekor kırıldı

Ticaret Bakanı Muş, yüzde 109 artışla 18,8 milyar dolara yükselen ihracatın tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rakamı olduğunu belirtti.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 13:57
Bakan Muş duyurdu: Yeni rekor kırıldı

Pandemi öncesi 2019 ile karşılaştırıldığında ihracatın, nisanda yüzde 22,3 arttığını dile getiren Muş, "İhracatımız pandemi öncesi seviyelerin de üzerinde tutundu" dedi

Bakan Mehmet Muş'un açıklamalarından satır başları;

DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜZDE 31,9 AZALDI

İthalatımız nisanda, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 61,4 artarak 21,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Nisan ayı dış ticaret açığımız, 2020 Nisan ayına göre yüzde 31,9 azalarak 4,6 milyar dolardan 3,1 milyar dolara geriledi.

İhracatın ithalatı karşılama oranı, nisanda 19,5 puan artışla yüzde 85,7’ye yükselirken, enerji ithalatı hariç yüzde 97,7 oldu.

HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN DERDİNE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

Yeni dönemde memleketimizin her köşesini ziyaret edecek, sizlerin sorunlarıyla ilgili istişare süreçlerini daha da yoğunlaştıracağız. Üreticilerimizin tesislerini tek tek gezerek, aksayan noktaları yerinde tespit edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın derdine kayıtsız kalmayacağız.

200 MİLYAR DOLAR ÜZERİNİ KONUŞMA ZAMANI GELMİŞTİR

2021 sonu Orta Vadeli Program hedefimiz olan 184 milyar dolar ihracat düzeyini aşmaya bir adım daha yaklaştık. Yıllıklandırılmış ihracatımızla bu hedefi aşmış bulunuyoruz. Artık yıllık ihracatımızı 200 milyar dolar seviyesinin üzerine taşımayı konuşma zamanı gelmiştir.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN İLK 3 İL

TİM Başkanı İsmail Gülle de "Nisan ayı, Mart 2021'den sonra Cumhuriyet tarihinde en yüksek ihracat gerçekleştirdiğimiz ikinci ay oldu. 

En çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 ilimiz 7 milyar 239 milyon dolarla İstanbul, 1 milyar 360 milyon dolarla Bursa, 1 milyar 321 milyon dolarla Kocaeli oldu" dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.