Benzine yeni bir zam yolda!

ABD'de petrol stoklarının beklenen seviyede gelmemesi ve döviz kurundaki yükselişle birlikte Türkiye'de hafta başında benzine 9-10 kuruş seviyesinde zam göründü.

12 Ocak 2018 Cuma 11:10
Benzine yeni bir zam yolda!

Petrol krizi tüm dünyada devam ederken, ABD’de petrol stoklarının beklenenin üzerinde gelmesiyle Brent petrolde fiyat giderek yükseliyor. Yaşanan bu durumların ardından Türkiye’ye de zam gelmesi ortaya çıktı. Akaryakıtta petrol ve dolar kurunda yaşanan artışla birlikte zam geleceği konuşuluyor. ABD’de Petrol Enstitüsü, Salı günü yaptığı incelemede stokların 11,2 milyon varil seviyesine kadar gerilediğini belirtti. Söz konusu varil sayısının düşüş oranıyla ilgili beklenen 3,9 milyon seviyesindeydi. Ancak beklentilerin üzerinde bir düşüş yaşanması, petrol piyasalarını etkilemeye başladı. Brent petrolün fiyatı bilindiği üzere son haftalarda artışa geçti. OPEC ülkelerinin de petrol de kısıtlamalara gitmesiyle birlikte Brent petrolün varil fiyatında yüzde 2 seviyesinde artış yaşanırken 69,12 dolara kadar yükseliş gösterdi. Salı günü yapılan incelmelerde 623,75 benzin endeksi, Enstitü’nün açıklamasıyla birlikte, ortaya çıkan spekülasyonlarla 646,25 metrik ton/dolar seviyesine yükseldi. Türkiye’de hafta ortasında dolar kurunun 3,80 seviyelerine yükseliş göstermesiyle birlikte önümüzdeki hafta başında benzinde 9-10 kuruş seviyesinde zam geleceği belirtildi. Benzin zammıyla ilgili olarak uzmanlar, Brent Petrol varilinin 69-70 dolar bölgesinde dalgalanacağına işaret ederek, petrolün uzun vadede fiyatının artacağı belirtildi. Ayrıca vadeli petrol fiyatlarını etkileyen çeşitli unsurların yer aldığı ve OPEC toplantısının ardından ortaya çıkacak sonucun petrol fiyatlarını tekrar etkileyeceği belirtiliyor. Ayrıca döviz kurunda yaşanan hareketlilik ve siyasal gelişmeler bu yönde etkileyecekken, ekonomik gelişmelerle birlikte benzinin son durumu belirlenecek.
 

Anahtar Kelimeler:
ZamBENZİN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.