Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, ASO 1. OSB'yi ziyaret etti

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ziyarette bulundu. OSB'den yapılan yazılı açıklamaya...

26 Ocak 2018 Cuma 11:52
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, ASO 1. OSB'yi ziyaret etti

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ziyarette bulundu.

OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik ve Yıldırım'a ziyaretlerinde ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO 1. OSB Başkanı Niyazi Akdaş eşlik etti.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, sanayideki gidişattan memnun olduklarını belirterek, "Türkiye, 2023 yılı için kendisine bir vizyon belirlemiş ve bu vizyon çerçevesinde de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, yıllık ihracatını 500 milyar dolara çıkarmak gibi iddialı ve büyük hedefler ortaya koymuştur. Bu hedefleri gerçekleştirmek için daha çok ve aynı zamanda da daha nitelikli ürünler üretmemiz, bu üretimler için gerekli fiziki altyapıyı ve mekanları da oluşturmamız gerekmektedir." ifadesini kullandı.

ASO Başkanı Özdebir de OSB'de 270 fabrika bulunduğunu ve 40 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığını bildirdi.

Özdebir, ASO 1. OSB'nin 2 milyar doları ihracat olmak üzere ülke ekonomisine yıllık 6 milyar dolar katkı sağladığına dikkati çekti.

ASO 1. OSB Başkanı Akdaş da OSB'nin ülke ekonomisine artı değer katan bir sanayi merkezine dönüştürülmesi için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.