Bitki taşıdığı beyan edilen tırdan kaçak puro çıktı

ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekiplerince İpsala Gümrük Kapısı'nda, ev bitkisi taşıdığı beyan edilen tırda 52 bin 600 adet kaçak puro ve bandrol ele geçirildi. Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İpsala Gümrük...

10 Ağustos 2018 Cuma 14:31
Bitki taşıdığı beyan edilen tırdan kaçak puro çıktı

ANKARA (AA) - Gümrük muhafaza ekiplerince İpsala Gümrük Kapısı'nda, ev bitkisi taşıdığı beyan edilen tırda 52 bin 600 adet kaçak puro ve bandrol ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından, ALO 136 hattına gelen Türkiye'ye kaçak sigara getirileceği ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

Gümrük muhafaza ekiplerince güzergahları ve yükleri riskli değerlendirilen araçların Türkiye'ye girişleri takibe alındı. Bu araçlardan Hollanda çıkışlı, ev bitkisi taşıdığı beyan edilen transit tır, detaylı olarak aranmak üzere hangara götürüldü.

Çekici ve dorsenin içinde yapılan aramada, kaçak olarak yurda sokulmaya çalışılan İtalya ve Küba menşeli 52 bin 600 adet puro ile "Tabacuba" ve "Republica de Cuba" ibareli bandroller bulundu.

Puro ve bandrollere el konuldu, tır sürücüsü gözaltına alındı.

İpsala Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.