Doğa Koleji lise öğrencileri d'MUN Konferansı'nda buluştu

- Konferansta, göçmenlik sorunu, ekonomi ve sosyal gelişim, insan hakları, sağlık, siber güvenlik gibi dünya meseleleri tartışıldı

26 Kasım 2021 Cuma 13:42
Doğa Koleji lise öğrencileri d'MUN Konferansı'nda buluştu

İSTANBUL (AA) - İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji lise öğrencileri, güncel dünya meselelerini İngilizce olarak Doğa Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda (d’MUN), tartıştı.

Yapılan açıklamaya göre konferansta, göçmenlik sorunu, ekonomi ve sosyal gelişim, insan hakları, sağlık, siber güvenlik gibi dünya meseleleri tartışıldı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji İngilizce bölümü tarafından düzenlenen Doğa Model Birleşmiş Milletler Konferansı d'MUN, lise öğrencilerinin katılımıyla 11. yaşını kutladı.

Öğrencilerin üç gün boyunca tamamen İngilizce konuşarak BM delegeleri rolünde dünya meselelerini tartıştıkları bu konferanslar, hem diplomasiyi öğrenmelerine hem de gelecekteki kariyerlerine hazırlanmalarına katkı sağlıyor.

Verilen bilgiye göre, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji lise öğrencileri d’MUN Model Birleşmiş Milletler konferansında farklı ülkelerin delegelerini İngilizce düzenlenen oturumlarda temsil ediyor, komitelerde güncel konuları tartışır ve araştırırken evrensel duyarlılığa sahip, farkındalıkları yüksek birer dünya vatandaşı olarak yetişiyor.

d-MUN Konferansı sonunda öğrenciler uluslararası geçerliliğe sahip "d'MUN Pearson Assured Sertifikası" almaya hak kazanıyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.