Doğa Kolejli Nazım, azmiyle herkesi duygulandırdı

İSTANBUL (AA) - 9 yıl önce İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nde ortaokul eğitim hayatına başlayan ve bu yıl Beyoğlu Kampüsü'nden mezun olarak Hacettepe Üniversitesi'ni kazanan otizmli Nazım Özgün İpek, okul bulma ve eğitim sürecinde...

02 Eylül 2021 Perşembe 10:16
Doğa Kolejli Nazım, azmiyle herkesi duygulandırdı

İSTANBUL (AA) - 9 yıl önce İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nde ortaokul eğitim hayatına başlayan ve bu yıl Beyoğlu Kampüsü'nden mezun olarak Hacettepe Üniversitesi'ni kazanan otizmli Nazım Özgün İpek, okul bulma ve eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları Twitter’da dile getirdi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, 16 sene önce asperger otizm raporu verilen ve 9 ilkokul 6 ortaokuldan kabul alamayan otizmli Nazım Özgün İpek, ilkokul öğretmeni Gönül Sözöz'e seslenerek kendisine verdiği emek için teşekkür etti.

İlkokul öğretmeni Gönül Sözöz ile çekilmiş fotoğrafını paylaşan İpek, yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"Bugün Hacettepe kazanmış otizmli/Aspergerli Nazım işte benim. Çünkü canım Gönül öğretmenim 'Ben seni okuturum çocuğum' dedi, hepsi bu. Yeter ki engel olmayın. Size eski ama çok gerçek bir hikayem var, özellikle ilkokul öğretmenleri okursa çok sevinirim. Fotoğraftaki ilkokul öğretmenim, Gönül Sözöz. Hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 senelik ilkokul öğretmeniydi. Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatırsan okuturum, demiş anneme."

Ailesinin dışında kimsenin kendisiyle temasına izin vermediğini ifade eden İpek, Gönül öğretmenle kurabildiği yakın iletişimi, "Gönül öğretmenim kocaman sarıldı ilk gün, önce ittim onu, annem ve ablam dışında kimse dokunamazdı bana. 'Sen bana alışacaksın çocuğum, bana otizm öğretirsen ben de sana okumanın zevkini öğreteceğim' dedi. Hiç unutmadım. 'Gözünün içi gülüyorsa kötü bir şey olmaz' diye düşündüm." sözleriyle ifade etti.

- "Başaracağına inanıyorduk"

Eğitimde öğretmen yaklaşımının önemine dikkat çeken Nazım Özgün İpek, bu yıl ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünü kazandı. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Beyoğlu Kampüsü Lise Müdürü Gökhan Eroğlu, Nazım’ın lise hayatı boyunca annesiyle beraber her adımını, her gelişimini yakından takip ettiklerini belirterek, "Nazım bize güvendi. Biz de tüm öğretmenlerimizle, arkadaşlarının da desteğini alarak onun yanında olduk. Başaracağına inanıyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren ise sosyal medyada Nazım’ın hikayesini alıntılayarak, "Sevgili Nazım, Başarı hikayenle ve azminle bizleri çok duygulandırdın. Gönül Öğretmen başta olmak üzere görevini çocuk sevgisiyle yapan tüm öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler. Üniversite hayatının da İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejindeki kadar başarılı geçmesini diliyorum. Tebrikler." paylaşımında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.