Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği yenilendi

- Yerli veya yabancı gerçek ya da tüzel kişilerin başvurusu üzerine önerilen alanlar, Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulunun değerlendirmesinin ardından Bakanlar Kurulunca "özel endüstri bölgesi" olarak ilan edilebilecek

09 Şubat 2018 Cuma 14:33
Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği yenilendi

ANKARA (AA) - Endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerin ardından Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği de yeniden hazırlandı.

Yatırım yeri temini başta olmak üzere, tüm süreçlerin hızlı ve sağlıklı yürütülebilmesinin amaçlandığı yönetmelikle yerli ve yabancı yatırımcıların önündeki engellerin kaldırılması hedeflendi.

Büyük ölçekli yatırımlar dahil, endüstri bölgelerinde yeni ve profesyonel bir yönetim tarzının geliştirilmesi amacıyla "yönetici şirket" modeli getirildi.

Bu bölgelerdeki birçok izin ve ruhsatın Bakanlık tarafından verilebilmesine olanak sağlanarak, bürokratik süreçler hızlandırıldı.

Yönetmeliğe göre, yerli veya yabancı gerçek ya da tüzel kişilerin başvurusu üzerine önerilen alanlar, Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulunun değerlendirmesinin ardından Bakanlar Kurulunca "özel endüstri bölgesi" olarak ilan edilebilecek.

Bakanlık yetkilileri, yeni yönetmelikle, özellikle bürokratik işlemlerin fazlalığı ve uzunluğuyla arazi ediniminde yaşanan zorluklardan dolayı teknolojik yenilenmesini gerçekleştiremeyen ve yeterli kapasite artırımına gidemeyen büyük ölçekli yatırımların önünün açıldığını belirtti. Bunun, istihdamın artışını da beraberinde getireceği vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.