Erciyes Üniversitesine akredite gıda laboratuvarı kurulacak

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesine gıda sanayicilerinin yararlanabileceği akredite gıda laboratuvarı ve Ar-Ge merkezi kurulacak.Kayseri Sanayi Odasından (KAYSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYSO Gıda Sektörü Genişletilmiş Meslek Komitesi...

27 Kasım 2020 Cuma 16:45
Erciyes Üniversitesine akredite gıda laboratuvarı kurulacak

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesine gıda sanayicilerinin yararlanabileceği akredite gıda laboratuvarı ve Ar-Ge merkezi kurulacak.

Kayseri Sanayi Odasından (KAYSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, KAYSO Gıda Sektörü Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantısı, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'ın da katılımı ile video konferans sistemiyle yapıldı.

Toplantıda konuşan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, oda olarak üniversite sanayi iş birliği kapsamında birçok projeye imza attıklarını belirtti.

Büyüksimitci, Türkiye'deki 11 araştırma üniversitesinden biri olan ERÜ ile yapacakları iş birliği sonucu önümüzdeki günlerde güzel çalışmalara imza atacaklarını aktardı.

Gıda sektörünün akredite laboratuvarla ilgili ciddi ihtiyaçları olduğunu aktaran Başkan Büyüksimitci, şunları kaydetti:

"Özellikle gıda sektörümüzün Kayseri'de Ar-Ge çalışmalarının da yapılabildiği akredite bir laboratuvara ihtiyaçları olduğu kesin. Bu toplantıda gıda sanayisinde faaliyet gösteren üyelerimizin de fikirlerini alarak yılbaşına kadar bir protokol yapıp, bir kısmını da faaliyete geçirebilirsek hem gıda sanayicilerimize hem de üniversitemize katkı vermesi bakımından güzel bir hizmete daha imza atmış oluruz."

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da sanayicilere ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Çalış, hayata geçecek akredite gıda laboratuvarı ile hem sanayicilerin bir ihtiyacının giderileceğini hem de öğretim üyelerinin sanayicilerle bir arada çalışabileceğini belirtti.

ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç da Kayseri Üniversitesinin taşınmasıyla boşalan Kayseri Meslek Yüksekokulu olarak kullanılan binayı araştırma laboratuvarlarının olduğu, sanayiye de hizmet verecek bir merkez haline getirmek için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.