Erdoğan'dan esnafa büyük müjde!

Son dakika haberi: Ekonomi reform paketini açıklayan Erdoğan, iş dünyasından vatandaşın cebine kadar birçok müjdeyi paylaştı. İstihdamı artırmak için İŞKUR desteklerinde revizyona gidildiğini duyuran Erdoğan, "Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." müjdesini verdi.

12 Mart 2021 Cuma 16:14
Erdoğan'dan esnafa büyük müjde!

Ekonomide yeni dönemi başlatacak 'Ekonomi Reform Paketi'ni açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan binlerce esnafa da vergi müjdesi verdi.

850 BİN ESNAFA VERGİ MÜJDESİ

Erdoğan, "Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Salgın döneminde esnafımızın ne derece zorlu mücadele ettiğini biliyoruz. Dar gelirli küçük esnafımıza vergi muafiyeti de yer alıyor.  Basit usulde vergilendirilen kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, tornacı, çay ocağı işletmecisi, terzi ve tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz." dedi

Ekonomi reform paketinden birçok kesime yeni müjdeler çıktı. İş dünyasına önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 bin TL'lik kredi müjdesini de paylaştı.

Erdoğan, "Geleceğin mesleklerinde yeni iş imkanları oluşturmak için İŞKUR desteklerinde revizyona gidiyoruz. Mesleki eğitim merkezlerini gençler için cazip kılmak amacıyla çocuklarımızın kalfalık döneminde aldıkları ücretleri yükseltiyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir. Salgının istihdam piyasalarında oluşturduğu tahribatı gidermek için ilave İstihdama Finansman Desteği adıyla yeni destek modeli getiriyoruz. Salgının istihdam piyasalarında oluşturduğu tahribatı gidermek için ilave İstihdama Finansman Desteği adıyla yeni destek modeli getiriyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 13.03.2021 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.