Eskişehir Madencilik Kümesi İstişare Toplantısı yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç, Eskişehir ve bölgelerinde sektörü geliştirmek için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.Eskişehir Sanayi Odasından (ESO) yapılan açıklamaya göre,...

08 Aralık 2021 Çarşamba 11:43
Eskişehir Madencilik Kümesi İstişare Toplantısı yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı Metin Çekiç, Eskişehir ve bölgelerinde sektörü geliştirmek için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Eskişehir Sanayi Odasından (ESO) yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Madencilik Kümesi İstişare Toplantısı'nda madencilerin sorunları tartışıldı.

Toplantıdaki görüşlerine yer verilen Madencilik Kümesi Başkanı Çekiç, kurumlarla iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılması için değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

Küme yönetim kurulunun ve üyelerin kendi alanlarında sektörün gelişimine büyük katkı sunduğunu vurgulayan Çekiç, şöyle devam etti:

"En başta ihracatımızı artırıyor. 2021 yılını yüzde 46 artışla 6 milyar dolar ihracata koşan bir sektörümüz var. Süreç içinde gördük ki yer altındaki kaynaklarımızı ne kadar çok keşfedip üretime katarsak geleceğimizi ve ekonomik bağımsızlığımızı o kadar garanti altına alırız. Bizler de Eskişehir ve bölgemizde sektörümüzü geliştirmek için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Sorunlarımız birlikte aşacağız."

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise Eskişehir Madencilik Kümesinin sektörün gelişimine büyük katkı sağladığını aktardı.

Vizyoner bakış açılarıyla Eskişehir Madencilik Kümesinin her zaman yanında olacaklarına değinen Kesikbaş, "İhracatımıza en büyük desteği veren, döviz kaybına neden olmayan aksine ülkeye döviz kazandıran, ciddi istihdam yaratan madencilik sektörümüzü el birliği ile geliştirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.