Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'tan 2020 yılı değerlendirmesi:

- "Mart ve nisan döneminde bazı sıkıntılar yaşansa da üretim devam etti ve sanayinin çarkları hiç durmadan döndü"

31 Ocak 2021 Pazar 11:54
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'tan 2020 yılı değerlendirmesi:

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 yılında mart ve nisan aylarında bazı sıkıntılar yaşansa da kentte üretimin devam ettiğini söyledi.

Kesikbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'den dünyaya yayılan salgının dünya genelinde ülke ekonomilerini olumsuz etkilediğini hatırlattı.

Türkiye'nin de salgından etkilendiğini belirten Kesikbaş, "Hepimizi mutlu eden nokta; iş kaybı yaşayan Eskişehir istihdamda önemli bir kayıp yaşamadı. Mart ve nisan döneminde bazı sıkıntılar yaşansa da üretim devam etti ve sanayinin çarkları hiç durmadan döndü." dedi.

Kesikbaş, Eskişehirli sanayicilerin salgın sürecindeki çalışmalarıyla sadece kentin değil ülke kalkınmasına büyük katkılar sağladığını vurguladı.

Eskişehir'in beyaz eşya üretimi ve havacılık sektöründe önde gelen merkezlerden olduğunu anımsatan Kesikbaş, şöyle konuştu:

"Kentte kurulu Arçelik firmamızda 2020 yılında yaklaşık 4 milyon 800 bin buzdolabı üretimi gerçekleştirilerek büyük bir başarıya imza atıldı. Ayda ortalama 400 bin buzdolabı üretiminin gerçekleştiği ilimizde dakikada 9-10 buzdolabı üretilerek ciddi bir rakama ulaşıldı. TEI-TS1400 motorunun ilk prototipi olan TS3 numaralı motor, 5 Aralık 2020'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla düzenlenen törenle TUSAŞ'a teslim edildi. TS3 motorunun tesliminin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden TEI, bu motorun ikiz kardeşi olan TS4 motorunun üretim ve montajını da başarıyla tamamladı. TS4 motorunun ilk ateşlemesi ve çalıştırılması, 6 Ocak 2021'de başarıyla gerçekleştirildi. Eskişehir, Türkiye'nin havacılık ve beyaz eşyada üretim üssü olduğunu bir kez daha gösterdi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.