Eskişehir'e 2017'de 63 milyon liralık sulama tesisi yatırımı

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Eskişehir'de sadece geçtiğimiz yıl 10 adet tesisi hizmete açtık"

13 Şubat 2018 Salı 10:48
Eskişehir'e 2017'de 63 milyon liralık sulama tesisi yatırımı

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığının geçen yıl Eskişehir'e toplam değeri 63 milyon 515 bin lira olan bir baraj, 2 gölet, 3 sulama tesisi ile 4 taşkın koruma tesisi kazandırdığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Eskişehir'de özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet veriyor.

Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanları ve toprağı taşkın zararlarından koruyan Bakanlık, Eskişehir'e yeni tesisler kazandırdı.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Eskişehir'de 2017 yılında 10 tesis hizmete açıldı.

Geçen yıl Eskişehir'de bir baraj, 2 gölet, 3 sulama tesisi ile 4 taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu tesisler için 63 milyon 515 bin lira harcama yaptı.

Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 20 bin 160 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, söz konusu tesislerle Türkiye ekonomisine yıllık 5 milyon 670 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor.

Hizmete açılan taşkın koruma tesisleriyle de Eskişehir Mihalgazi Karaoğlan Mahallesi, Seyitgazi Örencik Mahallesi ile Merkez Kızılcaören Mahallesi'nin taşkın zararlarından korunması planlanıyor.

- "Eskişehir'de büyük yatırımlara imza attık"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'de büyük yatırımlara imza attıklarını belirtti. Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Eskişehir'de sadece geçtiğimiz yıl 10 adet tesisi hizmete açtık. Burada halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.