Eskişehir'in ihracatındaki artış sanayiciyi memnun etti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'in ocak-kasım ihracat rakamının bir önceki yıla göre yüzde 26 artışla 1,05 milyar dolar olduğunu bildirdi.Kesikbaş, yaptığı açıklamada, kasım ayı...

02 Aralık 2021 Perşembe 15:52
Eskişehir'in ihracatındaki artış sanayiciyi memnun etti

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'in ocak-kasım ihracat rakamının bir önceki yıla göre yüzde 26 artışla 1,05 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Kesikbaş, yaptığı açıklamada, kasım ayı dış ticaret rakamlarının açıklandığını anımsatarak, bu yıl Eskişehir ihracatının artış kaydettiğini kaydetti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı rakamlarda Eskişehir'in ihracatının yükseldiğinin görüldüğünü belirten Kesikbaş, şunları ifade etti:

"İhracatta 2021 yılı boyunca ortaya konulan performans kasım ayında da devam ediyor. TİM tarafından açıklanan verilere göre, ülkemiz ihracatı geçtiğimiz yılın kasım ayına göre yüzde 33,4'lük artışla 21,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu değer, en yüksek aylık ihracatımız olarak kayıtlara geçti. Eskişehir ocak-kasım ihracat rakamı da bir önceki yıla göre yüzde 26 artışla 1 milyar dolar eşiğini geçerek 1,05 milyar dolar oldu. İhracatçılarımız üretmekten, yurt dışına satmaktan vazgeçmediler. Bu önemli başarıya imza atan tüm ihracatçı firmalarımızı ve üyelerimizi gönülden tebrik ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.