Etki Yatırımı Danışma Kurulu, Asya Sosyal Girişim Ağı Konferansı'na katıldı

- Etki Yatırımı Danışma Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil: - "Konferansın özel sermaye ve kurumsal yatırımlar ile önümüzdeki on yılda etki yatırımlarını etkileyeceğine inanıyoruz"

24 Haziran 2022 Cuma 15:30
Etki Yatırımı Danışma Kurulu, Asya Sosyal Girişim Ağı Konferansı'na katıldı

İSTANBUL (AA) - Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK) Başkanı Şafak Müderrisgil, Ulusal Danışma Kurulları'nın aracılığıyla düzenlenen Asya Sosyal Girişim Ağı (AVPN) Konferansı'na Türkiye'den konuşmacı olarak yer aldı.

EYDK'dan yapılan açıklamaya göre, 21-24 Haziran'da Bali Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Asya Pasifik bölgesindeki üyelerin etkinliğini artırmak için her türlü katılımı kucaklayan ve özel, kamu ve sosyal sektörleri de kapsayan bir platform olan 4 günlük AVPN Konferansı'na, Türkiye'den EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil konuşmacı olarak katıldı.

Ulusal Danışma Kurulları, etki ürünü inovasyonu, politika savunuculuğu ve Asya'nın gelişmekte olan pazarlarında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) daha fazla sermaye yönlendirme yoluyla etki yatırımı hareketini etkileyecek.

Singapur merkezli ve 35 ülkeden 600'den fazla üyeye sahip AVPN, Asya'nın 1 numaralı fon sağlayıcı ağı olarak Asya'da canlı ve yüksek etkili bir sosyal yatırım topluluğu oluşturmayı hedefliyor.

AVPN, hayırseverlik ve sosyal yatırıma daha stratejik, işbirlikçi ve sonuç odaklı bir yaklaşıma katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bunu başarmak için sosyal sektöre finansal, beşeri ve entelektüel sermaye akışını artırmayı ve sermayenin mümkün olduğunca etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil, AVPN Konferansı'nın bilgi paylaşmak, stratejik ortaklıklar kurmak ve sosyo-ekonomik zorlukları geniş ölçekte ele almak için dünyanın dört bir yanından fon sağlayıcıları ve kaynak sağlayıcıları bir araya getiren Asya'daki en büyük sosyal yatırım toplantısı olduğunu belirtti.

Bu alanda yılın en büyük etkinliklerinden biri olduğunu aktaran Müderrisgil, konferansın özel sermaye ve kurumsal yatırımlar ile gelecek 10 yılda etki yatırımlarını etkileyeceğine inandıklarını ifade etti.

- AVPN, tematik alanlara analiz sağlayacak

Verilen bilgiye göre, 6'dan fazla genel kurul, 42 ara oturum, çalıştaylar, ağ oluşturma deneyimleri ve küçük grup oturumlarını içeren AVPN Küresel Konferansı 2022'nin gündemi, bölgedeki en acil zorlukları temsil eden tematik alanlara derinlemesine analiz sağlayacak.

Konferansın odak noktaları iklim eylemi, cinsiyet, sağlık-beslenme ve ekonomik fırsatları olarak belirlendi.

EYDK Başkanı Şafak Müderrisgil'in yanısıra Japonya Fon Toplama Derneği ve GSG Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Masataka Uo, Etki Yatırımı Küresel Yönlendirme Grubu- Pazar Geliştirmeden Sorumlu Başkan Krisztina Tora ve SKA Asya-Pasifik Etki Uzmanı UNDP Devahuti Choudhury de konferansın konuşmacıları arasında yer aldı.

Konferansta Türkiye'yi temsil eden EYDK, Türkiye'de etki yatırımlarının gelişmesini kolaylaştıran bir platform görevi görüyor. Temel amacı, tüm paydaşların ortak bir dil etrafında toplanmasını sağlamak ve Türkiye'deki etki yatırım alanlarının haritasını çıkarmak olan EYDK, gerekli altyapının geliştirilmesine büyük önem veriyor.

Altyapı geliştirme çalışmaları kapsamında ulusal bir etki ölçüm çerçevesinin oluşturulmasının kritik bir rol oynadığına inanan EYDK, politika geliştirme ve katılım süreçlerini desteklerken karşılıklı yarar sağlayan küresel, bölgesel ve yerel ortaklıklar da kuruyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.