Geçen yıl 30 bin kişi madencilik işlemlerini "e-maden" üzerinden sonuçlandırdı

ANKARA (AA) - Geçen yıl tam kapasite çalışmaya başlayan "e-maden" üzerinden hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, madencilikte...

16 Nisan 2021 Cuma 10:19
Geçen yıl 30 bin kişi madencilik işlemlerini

ANKARA (AA) - Geçen yıl tam kapasite çalışmaya başlayan "e-maden" üzerinden hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, madencilikte kağıt dönemi "e-maden" ile tamamen bitti.

E-Devlet üzerinden girilen, hiçbir ücret ya da üyelik gerektirmeyen e-maden sistemiyle madencilik işleri internet üzerinden sonuçlandırılabiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından geliştirilen "e-maden" sistemi üzerinden geçen yıl hizmet alarak işlemlerini sonuca ulaştıran kişi sayısı 30 bine ulaştı.

Bireysel işlemlerin yanında kurum ve şirketlerin de aktif olarak kullandığı "e-maden"den yararlanan ruhsat sahibi madenci sayısı 18 bin olurken, sistemi kullanan tüzel kişi sayısı da 3 bini aştı.

Faaliyete geçtiği günden bu yana 4 milyon e-sevk fişi, 3 bin 500 maden ruhsatı, 1800 işletme izni işlemi "e-maden" üzerinden tamamlandı.

Madencilerin uzun bir kırtasiye süreci sonucu gerçekleştirdikleri 2 bin 500 maden ruhsat başvurusu ve birçok farklı konudaki 6 bin 500 talep de "e-maden" ile kağıt olmadan yerine getirildi.

Ayrıca, geliştirilen yazılımlarla birçok farklı hizmet verebilen "e-maden" sistemi ile geçen yıl 2 bin 260 kişi çevrim içi eğitim aldı.

Anahtar Kelimeler:
EnerjiMadencilikE-maden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.