Hepsiburada, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza attı

- Hepsiburada Üst Yöneticisi Murat Emirdağ: - "Eşitliğin ve kadınların güçlendirilmesinin, barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için taşıdığı hayati önemin farkındayız"

04 Ağustos 2022 Perşembe 11:50
Hepsiburada, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne imza attı

İSTANBUL (AA) - Kurulduğu günden bu yana ticaretin dijitalleşmesine öncülük etmek ve sürdürülebilir ekonomik büyüme için girişimcilikten istihdama, eğitimden sanata farklı alanlarda toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi için çalışan Hepsiburada, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (The Women's Empowerment Principles-WEPs) imzacısı oldu.

Şirket açıklamasına göre, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi'nin (UN Women) ortak girişimi ile oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla cinsiyet eşitliğinin ilerletilmesini hedefleyen en önemli küresel girişimlerden biri olarak tanınıyor.

Hepsiburada, söz konusu ilkelere imza atarak, işyerinde olduğu kadar ekonomik ve toplumsal alanda da cinsiyet eşitliğini artırmaya ve kadınların güçlendirilmesine yönelik 7 ilkeye uyacağını ve bu yönde şirket politikaları oluşturacağını ilan ve taahhüt etmiş oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Murat Emirdağ, Hepsiburada'da sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu iş kültürlerinin temel değerleri olarak gördüklerini belirterek, "Kurulduğumuz günden bu yana, bir yandan ticaretin dijitalleşmesine liderlik ederken bir yandan da toplumumuz için değer yaratma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Eşitliğin ve kadınların güçlendirilmesinin, barışçıl, müreffeh ve sürdürülebilir bir dünya için taşıdığı hayati önemin farkındayız. Bir kadın girişimci olan Sayın Hanzade Doğan tarafından kurulan ve e-ticaret ekosisteminin her alanında kadınları destekleyen bir şirket olarak, böylesine önemli bir konuda öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Attığımız bu imza ile toplumsal cinsiyet eşitliği için yürüttüğümüz çalışmalarımızı ve çabalarımızı artıracağımızı taahhüt ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hepsiburada, daha önce de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) platformuna katılarak insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki on ilkeye uyacağını ve bu alanlardaki çalışmalarını her sene raporlayacağını ilan etmişti.

Anahtar Kelimeler:
Hepsiburada
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.