İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sağlık öğrencileri "beyaz önlük" giydi

- İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı: - "Sağlık meslek mensupları insan yaşamına dokunan en değerli mesleklerden birini icra ediyor"

10 Mart 2022 Perşembe 16:26
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sağlık öğrencileri

İSTANBUL (AA) - İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kuştepe ve Dolapdere Kampüslerinde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi birinci ve ikinci sınıf öğrencileri ve sağlık kuruluşlarında uygulamalı eğitime başlayacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı.

Kuştepe ve Dolapdere Kampüslerinde önceki gün düzenlenen törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Parlakçı, sağlık meslek mensuplarının insan yaşamına dokunan en değerli mesleklerden birini icra ettiğini belirtti.

Beyaz önlüğün insan hayatına duyulan saygıyı, sağlığı koruma sorumluluğunu, mesleki dürüstlüğü; tüm insanlığa din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan hizmet etmeyi temsil ettiğini söyleyen Parlakçı, "Üniversite olarak okul için değil, yaşam için öğrenmeli mottosunu kendimize kılavuz edinirken her zaman hayata dokunmanın, insan hayatını daha iyiye taşımanın, topluma duyduğumuz sorumlulukla hareket etmenin önemine inandık.

Sizlerin de Üniversitemizde edindiğiniz birikimi ve tecrübeleri meslek hayatınız boyunca insanı odağınıza alarak toplum yararına kullanacağınıza, İstanbul Bilgi Üniversitesi geleneğini yaşatacağınıza yürekten inanıyoruz." dedi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek ise sağlık hakkını koruma, sağlığı geliştirme, hastaya ve yaralıya müdahale etme, bilimsel bilgiyi, bilgiye dayalı beceriyi ve hatasız doğru girişimi gerektirdiğini belirtti.

Beyaz önlük bunların simgesi olduğunu belirten Şimşek, "Beyaz önlüklerimiz, kim olduğumuzu, ne yapacağımızı gösteren, hizmet sunduğumuz kişilerle güvene dayalı bağlılık geliştirmemizde simgemizdir." ifadelerini kullandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Zeynep Sude Sav da yaşanılan dönemin, sağlığın toplumsal hayatı nasıl etkilediğinin en büyük kanıtı olduğunu belirtti.

Sav, "Bu süreçte sağlık çalışanlarının özverilerine tanık olduk. Sağlık çalışanı olmak, yaşatmaya vesile olmak insanlığın en temiz uğraşlarından biridir." yorumunu yaptı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Duygu Demircan, "İnsanın en büyük hazinesinin sağlığı olduğunu içinde bulunduğumuz koşullar bize daha iyi anlatıyor. Sağlık çalışanı olarak bilinçli ve örnek olmamız gerektiğini biliyoruz. Tıbbi bilgi ve beceriyle çalışan, yürekli ve merhametli sağlık çalışanları olarak uygulama alanlarına gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.