Kalkınma Bakanlığı 13 planlama uzman yardımcısı alacak

- Kalkınma Bakanlığınca 13 planlama uzman yardımcısı alımı için açılan sınava başvurular 5 Şubat'ta sona erecek

30 Ocak 2018 Salı 13:09
Kalkınma Bakanlığı 13 planlama uzman yardımcısı alacak

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanlığınca 13 planlama uzman yardımcısı alınacak. Sınav için başvurular 5 Şubat'ta sona erecek.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan duyuruya göre, iktisat, işletme ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar arasından 13 planlama uzman yardımcısı istihdam edilecek.

Sınava katılacak adayların, Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili maddesindeki devlet memuru olma şartlarına haiz olmaları, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Bakanlıkça belirlenen ve sınav duyurusunda ilan edilen bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.

Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları (1 Ocak 1983 ve daha sonra doğmuş olmak), İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki 5 yılda yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'ndan (YDS) en az 70 puan almış olmaları da adaylarda aranan şartlar arasında bulunuyor.

Ayrıca adayların, Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 21, 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına katılarak bölümler itibarıyla sınav ilanında belirtilen puan türlerinden en az 75 puan almış olmaları gerekiyor.

Sınava katılmaya hak kazandığı tespit edilen adayların listesi 12 Şubat'tan itibaren "www.kalkinma.gov.tr" internet adresinden yayınlanacak.

Sınav, 25 Şubat saat 10.00'da Ankara'da yapılacak. Adayların sınava girecekleri adresler ise 19 Şubat'tan itibaren Kalkınma Bakanlığı internet adresinden ve Bakanlık binasının girişine asılacak ilanla duyurulacak.

Adaylar, Bakanlığın internet sitesinden "Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu" bağlantısını tıklayarak ayrıntılı bilgi edinebilecek ve 5 Şubat Pazartesi günü mesai bitimine (saat 18.00) kadar başvuru işlemlerini online yapabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.