Kamu bankaları kredi faiz oranlarını düşürdü

Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası kamu bankalarından beklenen hamle geldi. Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirime gitti. Yarından itibaren konut kredilerinde 1 milyon TL altı tutarlarda %1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda %1,34 faiz uygulanacak.

25 Ekim 2021 Pazartesi 11:17
Kamu bankaları kredi faiz oranlarını düşürdü

Kamu bankaları kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yaptığını duyurdu. Kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon TL, altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranları uygulayacak.Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"22 Ekim 2021 tarihi itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır.

KONUT KREDİLERİNDE YENİ ORANLAR

Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda % 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise %1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır.

"EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşterilerimizin ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.