Kamu ihale mevzuatında düzenleme

- Kamu İhale Genel Tebliği'nde ulusal bayram ve genel tatil günleriyle ilgili hükümlere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de eklendi - Yabancı adayların idareye başvurması halinde, başvuru uluslararası andlaşma hükümleri açısından incelenip gerekli tedbirler alınacak

31 Mart 2018 Cumartesi 11:02
Kamu ihale mevzuatında düzenleme

ANKARA (AA) - Kamu ihale mevzuatının ulusal bayram ve genel tatil günleri ile yabancı adayların katılımına yönelik hükümlerinde düzenlemeye gidildi.

Kamu İhale Kurumunun, Kamu İhale Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, Kamu İhale Bülteni'nin yayımlanmadığı günlere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü de eklendi.

Tebliğe göre, yasaklılık teyidi yapılırken hisseleri toplamı şirket sermayesinin yarısından fazlasını teşkil eden ortakların da ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı sorgulanacak.

Hizmet alımı ihalelerinde, Kurum tarafından hazırlanan ve işçilik giderinin yaklaşık maliyet içindeki ağırlık oranı, işin sürekli nitelik taşıyıp taşımadığı gibi bilgileri içeren form, idareler tarafından doldurularak Elektronik Kamu Alımları Platformu'na kaydedilecek ve formun bir örneği, ihale işlem dosyasında saklanacak.

Hizmet alımının, personel çalıştırılmasına dayalı olup olmadığının ya da niteliği itibarıyla bu sonucu doğurup doğurmadığının tespiti, bu formda yer alan beyanlar esas alınarak yapılacak. İşçilik giderinin yaklaşık maliyet içindeki ağırlık oranı, ihale dokümanında personel sayısı ve işçilik ücretine ilişkin düzenleme olup olmadığına ya da işçilerin tam ve/veya kısmi zamanlı çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın hizmetin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan işçilik girdisi hesaplanarak belirlenecek, buna ilişkin bilgi ve belgelere yaklaşık maliyet hesap cetveli ekinde yer verilecek.

Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde (ulusal bayram, resmi ve dini bayram günleri ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve yılbaşı günü) yaptırılacak çalışma için genel tatil ücreti, fazla çalışmalar için ise fazla çalışma ücreti, brüt asgari ücret üzerinden, idari şartnamede brüt asgari ücretin yüzde fazlası öngörülmüş ise bu tutar üzerinden hesaplanacak.

Anayasa'nın 90. maddesi uyarınca usulüne uygun olarak yürürlüğe konulan uluslararası andlaşmalara taraf yabancı ülkelerin aday veya isteklileriyle istekli olabileceklerinin, uluslararası andlaşma hükümlerinin ihalede uygulanması konusunda idareye başvuruda bulunması halinde, idarenin bu başvuruyu uluslararası andlaşma hükümleri açısından inceleyip gerekli tedbirleri alması gerekecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.